Büyük İş Yapmaya Küçük İşten Başlanır





İsletmeci insanlarda ozelike küçük işletmelerde gördüğüm en büyük hata müşteri ayrımı ve iş ayrımı yapmalarıdır. Herkes büyük iş yaparak bir anda koseyi dönerek zengin olma hayalinde. 

Oysa başarı küçük adımlarla başlar. Küçük adımlar size öğrenme ve sağlam ilerlemeyi öğretir. İş hayatına da  Küçük iş küçük esnafın büyümesi ve başka işlerle birlikte büyük isler bağlamasina yol açarken gelir ile işletmelerin giderlerini karşılayacak ayakkta kalma süresini uzatır. Büyük işlerden gelen nakit de kar kalır. Büyük iş yada küçük iş diye ayim yapmak hata.

Bir bilgisayarci bir tane maus alan müşteriye de 10 tane bilgisayar alan müşteriye de aynı şekilde karşilayarak insanlara değer vermeli ve her işi en iyi şekilde yapmalıdır ki müsteri kendini özel his ederek marka yada işletmeye gönülden bağlanarak daimi müşteri olsun.

Küçük işler aslında daha kar marji yüksek cirosu düşük işlerdir. Amaç burada para kazanmak işe o zamana kar marji yüksek ürünlerin satışını ve devrini yüksek tutmak lazım. Ayrıca satış sonrası hizmetler firmaların karlarinin ℅ 40 dan fazlasını oluştur. 

Bir reklam vardi su anda kadar en iyi müşteriye ve insanlara değer veren bir reklam olup " Tek müşterimiz siziniz diyordu"  Hanım efendinin sorusuna cevap olarak.

Yorumlar