DURGUN DÖNEMDE İŞLETME NASIL YÖNETİLİR?

Her zaman işletmelerde işlerin düşük olması, cironun azalması zaman zaman olur ama yıllık olarak işler kabul edilebilir olması gerekiyor. İşlerin iyi olduğu dönemde her zaman aynı seviyede yada artarak para kazanmak umudu ile gelen para harcanmadan işletmeye pay ayrılmalıdır. İş olmadığında giderleri karşılayacak nakit para olmasi lazım.

Sektör yıl boyunca durgun olamaz. Birileri çok iyi is yaparken sizler iş yapamıyorsaniz piyasa durgun değil siz uyuyor olabilirsiniz. İşletmeyi gözden geçirerek yapılması gereken faaliyetleri belirlemek ve plan yapmalısınız.

Durgun piyasada ve kriz ortamında işleri canlandırmak, satışları artırmak ve karı artırmak için yapılması gereken küçük faaliyetlerde bulunarak ciddi anlamda Karlılık artisina neden olur.

İşlerin durgun döneminde işleri gelistirmek için danışmanlardan faydalanmayı ve satış eğitimi ile reklama daha çok pay ayrılması gerekiyor.

Kriz ortamında ve durgun piyasada iş yapmak için alınacak tedbirlerle birlikte aslinda kazanırken daha fazla kazanmak için tedbirler alınmalıdır. Zeki işletmeci sorunlara çözüm uretim yeteneğini kullanırken akılı işletmeci sorunlarin oluşmasını önlemek için tedbirleri alır.

Her işletmenin her zaman gelişime açık bir yönünü bularak geliştirebiliriz. İsletmeniz ve ürünleri , iş akisini, elamanlarin verimliliklerini, maliyetleri, satış ve pazarlama planı, fiyatlandirma, dağıtım kanalları, franhise vermek, bayilik bulma, hibeler ve yeni ürün ve hizmetlerle sizlerin kazanmaniz için analz ederek yapilacak olanları belirleyerek Uygulamaya konmalıdır.

Yorumlar