AMAÇLARINIZA NASIL ULAŞIRSINIZ?

Hayata başarmak istediğiniz hayaliniz mi var. Yoksa uygulamaya koymak istediğiniz çok iyi iş fikriniz mi var. Hayallerin nasıl gerçek olur mu diyorsunuz. Aslında hayaller gerçek olmaz sadece planlama yapılmış bir amaca bağlı hayaller gerçekleşir.

Büyük hayaleri olan insanlar iş fikirlerini uygulanabilir planlama sonrası gerçeklesmesi mümkün oluyor. Plana dökülmemis iş fikri sadece hayalerde kalir asla gerçek olamaz.

Kader şans değil, şans da yok sadece hazırlıkli insanlar fırsatları yakalar ve değerlendirirler işte buna başarısız insanlar kader derler, şans derler oysa bizim kaderimiz cabamiza bağlıdır.

Kaderin şansa bağlı değil, sana bağlı ve kaderini beklememeli, kucaklamalısın. Büyük şeyler başarmak isteyenler büyük düşünmeli, keskin kararlar almalı, farklı açılardan bakmalı ve ayakları yere sağlam basmalıdır.

Kararlı olmalı, herkesin fikirlerini sormak yerine işin uzmanlarından ve akıl hocalarindan yardım almalı son kararı kendisi vermelidir. İnsanlardan faydalanmasıni bilmeli insan ilişkilerinde başarili, mücadele ruhu olan sonuç odaklı insan olmalıdır. Kendini sürekli geliştirmeli insanlara ilham vererek başarılı olmasının önünü açmalidir.

Kendisinde değerli olan bilgiyi insanlara yaymalli, hem öğrenmeli hemde ögretmelidir. Kendisinde daha değerli bilgi olamyan kıskanç insanlar insanlara yardım etmez ve bildiklerini yaymazlar.


Yorumlar