Hayallerimiz Fora Gerçeklerde Yok Para


Kimileri diyor ki onemli olan iş fikridir para bulunur. Kimi girişim danışmanları da girişimcinin para ile işi olmaz önemli olan iş fikridir diyorlar ama gerçekler öyle demiyor.

Madem girişimci için bir çok kaynak hibeler ve tesvikler, krediler var o zaman iş fikri olan insanlar neden faydalanamiyorlar. Madem önemli iş fikridir o zamana neden insanlar iş fikrinize yatırım yapmazlar. 

Arkadaşlar iş hayatında başarı için para önemli değil önemli olan iş fikirdir diyerek girişimcinin cebindeki 3, 5 lirayı da danışmanlık, girişimci eğitim ve seminerlerine harcamayin. Cebinizde paranız varsa iş fikriniz de vardır. Siz iş fikrinize yatırım yaparak beli bir seviyeye gelmeden kimseden destek beklemeyin. 

Para olmadan para kazanmak mümkün değildir. En azından kendinizi eğitmek, müşteri bulmak, ulaşım, konaklama, giderleri karşilamak,  ofis ve ekipman almak , firma kurmak için paraya ihtiyacınız olacak.  Kredi almak için teminat gösterecek gayrimenkul yada kefi , hibe almak için de yatırım vr işletme kurmayı tamamlamak gerekiyor.

Olmayan para ile iş yeri açarak para kazanmayı unutun. İşletme bilginiz sonsuzda olsa ve çok ileriyi görerek Yatırım kararı alacak kadar piyasaya hakim olsanizda , hayalleriniz sonsuzda olsa kazancınız yaptığıniz kadar olur yada yaptığınız kadar para kazanırsıniz. 

Amacım umutsuzluğa düşerek iş fikirinizden vazgeçirmek değil. Sadece sizin duygularıniza dokunarak sizi yanlış yönlendirme yapan ve kandırma girişiminde bulunan uyanık insanlara elinizde bulunan sermayayi kpatirmayin ve hayaller kurarak gerçekleşmesi mümkün olmadığında yıkıma uğramayin. 

Para varsa iş fikri bulunur ve en karli yatırımlar ayağınıza gelir. Paranız yoksa en karlı yatırım ve fırsatlardan faydalanmanız mümkün değil her gün önünuzde olsa da. Para varsa her zaman fikir de fırsat da vardır. 

Yorumlar