İşler Neden Azalıyor? Ciro Nasıl Artırılır?


Her insan eski günleri animsayarak, eski günlerin özlemini dile getirirken eskiden günlerde işlerin çok iyi ve karlı olduğunu söylerler ve işlerin eskisi kadar iyi ve karlı olmasını beklerler. 

Eskiden başarılı ve çok iyi para kazandıklarını söyleyerek övünürler. Ben bu insanlara aptal diyorum. Neden mi çünkü zaman değişti, sektör değişti, insanlar değişti, beklentiler ve yaşam şartları değişti, teknoloji gelişiyor ama bizim eski kafalı insan eskiden yaptıklarını aynısını yaparak tekrar başarılı olacağını sanıyor. Her şey değişti ama o değişimi red ediyor. 

Artık işletme anlayışi da değişti insanlarin geliri, aile ve yaşamdan beklentilerde değişti. Eskiden ulaşım zor teknoloji yok denecek kadar azdı dolasıyla getir mali isteğin fiyata sat, rakip yok ,insanlar bilmiyor dolasıyla senden almak zorunda idi.

Oysa bu gün teknoloji ve ulaşım ile istediğiniz yerden istediğiniz ürünü alıp getirmek son derece kolay ondan dolay lokal da olmaktan çok insanları anlamak, ürünu tanımak ve değişimi takip etmek gerekiyor.

Her dönemde işletmeler acılır ve kapanır. Bu hükümetin yada devletlerin suçu değil yöneticilerin misyonumuz işletme yönetiminden yoksun olması ve kendine gelistmek, değişiklik yapmak istememesinden kaynaklanir.

Eskiden kazandığınız kadar ve daha çok para kazanmak isteyenlere teknoloji ve isletme bilgi ile markalaşma, rekabet, kurumsallaşma, pazarlama, satış ve müşteri hizmetlerini gözden geçirerek yönetim anlayışıni değiştirmeli işletmenin zayıf taraflarını güçlendirmelidir. 

Her işletmenin değişiklik yapılması ve geliştirilmesi gereken bir alan muhakkak vardır. İşletmenin bütün departmanlarında yapılan isleri kendisi yapmaya kalkmak yerine ekip oluşturarak sinerji yaratmasını bilmeli ve organizasyon yapmalıdır. İşin üzerinde çalışmali , işin içinde değil.

Yorumlar