İşletme Yönetim Paylaşımı


Her işi yapmaya kalkan hiç bir iş yapamaz. Bir iş yapan da ne kadar yeteneksiz ve bilgisiz olursa olsun hızlıca öğrenir ve başarılı olur. Her konuda yarım bgo yerine bir konuda tam bilgi sahibi olup uzmanlasin 

İnsan vadır bir kamyon dolusu laf anlatsan hiç bir şey anlamaz. İnsan vardır bir cümle söylersiniz anlamasai gereken ne varsa anlar. Öğreten kadar öğrenin de istekli olması, anlatan kadar anlamaya çalışan olmalı. Yoksa ne kadar çok anlatırsan anlat naflie

 Sözle her insan iş yapar. İşe gelince yapacak olan işe sarılır . Diğeri bahane bularak toz olur kaçar. 

Ne yaparsaniz yapın ama yaptığınız işte ne iyisi olup markalasin ki farkıniz olsun. Farklılık Karlılık demektir. Bakın bir bitki altından daha fazla fiyata satılıyor. 

Yeni bir şeyler öğrenmediğiniz ve hayatınıza bir anlam katmadığınız her gün yaşanmamış gündür.

 Düsünmeden harcamak, harcadıktan sonra düşünmek zorunda bırakır. Gereksiz giderleri ve tasaruf etmenin en kolayi alışveriş ten önce harcama kalemlerini yazmak böylece gereksiz ve fazla alimin önüne geçilir

. Neyi yaparsanız yapın her zaman eleştirecek birileri çıkar, İşin sadece uzmanlarrindan yardım alın. Yoksa yol bulayim derken yoldan çıkabilirsinz.

. Zengin olmak için 3 tane firma olması lazım. Biri dedenizin diğeri babanızın ve bir tane de sizin olmalı. İşletme kültüründe işletmeci bir aileden gelmenin faydaları inkar edilemez.

 Hatalarını bulduklarinda sevinen insanlar başarır. Bahane bulduklarında sevinenler değil. 

Uygun ortamda ve şartlarda   her insan başarılı işletmeci olur. Oysa kriz ve risk ortamından sonra ayakta kalanlar başarılı işletmecilerdir

 Kalbinde kötülük olanın dilinden tatlı söz çıkmaz. Düşünceleri kötü olan her gördüğünde bir olumsuzluk görür. O kadar ileri gider ki her şey dört dörtlük olsa da bir kötüleyecek nokta bulur.

 Kendi hakında ne düşünüyor iseniz o olursunuz. Ne için çalışırsaniz onu elde edersiniz.

 Bence, Türkiye nin temel sorunlarından biriside iki dakika televizyon seyredip, iki satır gazete okuyup her şeyi bildiğini sanan, araştırma ve düsünmekten uzak başkalarının fikirlerini hemen red eden eğitilemeyn YARI CAHİL kesimin çok fazla olmasıdır.

 Kaderin şansa bağlı değil, sana bağlı ve kaderini beklememeli, kucaklamalısın. Büyük şeyler başarmak isteyenler büyük düşünmeli, keskin kararlar almalı, farklı açılardan bakmalı ve ayakları yere sağlam basmalıdır. 

Hayatın her anında başlangıcın sonunda, sonun başlangıc noktasında yaşarız. Başlangıçin sonunda değişiklik yapilmasi için imkan varken sonun başlangıcı için yapılacak fazla bir şey yok.

Başlangıç sonun nasil olacağını belirler. Başlangıçta fırsatlar ve umutlar varken sonun başlangıcında pişmanlıklar ve eyvahllar dolanır dile

 Her zaman sizden ustun size değer katan, sizin gelismenizi saglayan insanlarla birlikte olun. Olumsuz ve başarısiz insanlarla , Sizin seviyenizde ve cahillerle  muhatap olmayın.

 Başarılı İşletmelerin Sirri; Vizyonu olan girismci tarafından kurulan,  başarılı ekip oluşturma ve doğru finansman yönetiminde yatıyor. 

İnsan yumuşak konuşmalı tatlı söz söylemeli, Kırıp dökmeden incitmeden, samimî konuşmalı .  o zaman insanlara her istediğinizi yaptırırsınız.

Yorumlar