NASIL KENDİNİZİ MOTİVE EDERSİNİZ?


Bir insan için başarılı olma yolunda iki tane önemli etken vardır. Biri amaci gerçekleştirmek için kendi kendini motive etme ve diğeri de öğrenmeyi öğrenmek ten geçiyor. 


Başkalarının motive etmesi bir noktaya kadar yararlı olur ama burada motive mi ediyor yoksa gaz verilerek ego mi sisiriliyor dikkat etmek gerekli. Dışardan motive kaynağı ile beli bir noktaya kadar başarı olsada kalıcı olmaz. Kalıcı başarı için insanın kendi kendini içsel olarak motive etmesi gerekli ki kalıcı olsun.

Motiveden sonra amaca ulaşmak için  bilgi sahibi olmak gerekli ancak başka birilerinin fikri ile sadece bilgili olunur ve o bilgilere herkesin ulaşması mumkun olduğundan dolayı çok fazla bir farkınız olmaz. Burada her insanın bilgiyi anlama ve değerlendirme sonucu uygulamaya koyması farklılık gösterir ki bu da küçük fark yaratıyor.

Büyük farklar yaratmak için kendi bilgini Üretmeli ve uygulayarak sonuçlandirmalidir. Diğer insanlardan farklı olmak ve amacına ulaşmak için kendi kendini motive etmeli ve kendi bilginizi kendiniz üretmek için bilgi kaynaklarına ulaşmak ve buradaki bilgileri harmanlayarak kendinize uygun olanlari alıp doğruluğunu onayladiktan sonra uygulamaya koymak gerekiyor. 

Yorumlar