İŞ FİKİRLERİ KİM DANIŞILMALI


İşletme dünyası sonsuz bilgi deryası. Hiç bir insan tam olarak her konuda bilgi her sektörde uzmanlaşmak gibi bir durum söz konusu olamaz. Bunun için her önünumuze gelen insanlara iş fikirlerini sormak yerine sadece işi bilenlerden yardım almak gereklidir. 

Son zamanda işletme yönetim danışmanlik veren firma ve bireylerin sayısı hayli bir artı . Bu insanlarin hizmetlerinde yazilan faaliyet alanlarına bakılınca her şeyi yaparız abi tarzında olup çoğu konuda bir kaç makale yada kitap okumak yollu ile bilgi sahibi olmuş lar.

Diğerleri de kurumsal firmalarda bulunmuş kendi işyerini açmayan iş kurma deneyimi olmadığı gibi hibeler ve tesvikler konusunda her insana faydalandiririrz diyerek iis yapmaya çalışıyorlar. 

Bunların amacı sadece işleri almak ve bir kaç süslü söz ile anlaşmaya ulaşmak   sizden ufak bir ücret almak, kendi ürün yada hizmetlerini satmaktan ileri gidemiyor. Amaçları kendilerinin kazanmasini sağlamak karşıdaki adamın değil.

İs fikri yatırımcınin olanakları. Yaş, eğitim, is deneyimi ve sermaya ile iş yapma kabiliyetine göre karar alınması gerekir. Her insan her işte başarılı olamaz. Danışmanlik akıl vermek değil sorumluluk alabilmektir. Verdigi sözleri yerine getirmektir. Yoksa her insan söz verir.

Başkasının ipi ile kuyuyua inerseniz ya ip kısa kalır yada kuyi derin olur. Kuyu ipe göre ise o zaman başkalarının planın parçası oldunuz. Başkalarının planı iki tarafa fa kazandırıyorsa bunda sorun yoktur.

Ama sadece başkalarına kazandırıyor ise o zaman sizi kullanirlar. Baska birinin planın parçası olmak istemiyorsaniz işini iyi yapan başarılı insanlarla birlite calisma yapmalısınız. 

Başka birinin fikri ile bilgili olunur ancak duruma gore yeni pozisyon almak, gelişmeleri takip etmek, yeni fikirler ve Sahip olmak için kendi içinizde fikir üreterek hizmet yada ürünlerde farklılık yaratmanıza gerekiyor.

Sektörde her işte hemen hemen bir bir birini takip eden, bilgi kopyalama, ürün taklit etme, yöntemleri ile başarılı olmak isteyen bire bir aynısını fotokopisi olan işletmeler mantar gibi çoğalarak hem piyasayı hemde sektörü olumsuz etkiliyor.

İşte bu kadar rekabetin yoğun olduğu ortamda kendiniz farklı işletmelerinizda farklı olmak zorunda yoksa asla isinizde lider almanız mümkün olmaz ve başkaları para kazanırken sizlerde kriz var diyerek kendinizi avutursunuz.

Yorumlar