NASIL YATIRIM YAPILIR

Ne için yatırim yapılır? Yatırım yapmaktaki amaç elindeki nakit paranın deger kayipini önleyerek gelecekteki hesaplanan yada hesapalanamayan giderleri karşılamak için değer artışından ve kiralamadan, üretim ve işletmelerden faydalanarak inşaat, makine ve ekipman yatırımın yanında İnsan daha fazla para kazanmak için yetenek ve bilgisini artırmak amacı ile zaman kazanmak için yapılan faaliyetlerin hepsi aslında yatırımdır.

Yatırımin önemini anlatmak için atasözleri olan 'Ak akçe kara gün içindir' 'mal canin yongasıdir' sizleri ile yatırımın önemi ' Her şey maldan artmaz birazda dişten artmali' diyerek tasaruf yapmanın ve birikim yapmanın önemini vurgu yapılmıştır.

Burada bireysel anlamda yatırım yapanlar için kişiye gore bir çok değişik seçenekler çıkmakla birlikte mak varlığı olarak Yatırım yapacak olanlara seçenekleme yaparsak

1. Gayrimenkul yatırımi olarak konut, arsa,tarla, iş yeri, devremulk. depo, otel,

2. Makina ekipman yatırımları olarak elektrik üretim yöntemlerine yatırim, ulaşım ve taşıma araçları, metal ve plastik işleme , paketleme tesisi kurmak.

3. Tarım ürünleri üretmek, işlemek. Süt ve et üretimi yapmak balıkçılık, soğuk hava deposu, yada yan faaliyetlerinde bulunmak.

4. Fikri haklar, kitap, markalaşma, isim tescili, döviz ve kıymetli emtialar, altın ve gümüş gibi madenler.

5. İşletme kurmak ürün üretimi yapmak yada yarı ürünü tamamlayarak başka ürün imal etmek. Ticaret yapmak amacı ile ürün satmak olarak sınıflandırılır.

Burada yatırım yapılacak alan ile yatirim yapacak kişinin olanakları ve beklentileri analiz yapılmasının yanında yatırım yapılacak iş ve alanın piyasa durumu, gelir ve giderleri, bakım ve değer kayıpları, vergi durumu, kar oranlari hesaplanarak , kredi yada  amortisman süresi hesaplayarak karar alınmalıdır.

Yorumlar