PARA KAZANMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?


Para kazanmak istemeyen insan var mıdır? İnsan  az bir zaman diliminde olsa da nefes almadan yaşar ama pazar harcamadan yaşayamaz. İnsan oğlu gelecek endişesi taşır ve rızık temini için çalışır. Çalışma karşılığı olarak da insanlar tarafından ortak değerleri olan para olarak karşılığını alır.

Her insan para kazanmak geçimini sağlayarak daha fazla para kazanmak amacı ile yatirim yaparak zengin olup gelecek endişesi taşımadan yaşamak için geleceğini garanti altina almak ister 

Para kazanmak amacı ile insanlar

1. Maaşlı işte çalışır Firmada elaman yada devlet memuru olarak
2. Kendi işini kurar. Gelir getirici sistem oluşturur.
3. Serbest çalışır, çiftçilik, danışmanlık, prim ve ikramiye ile çalışma, yavmiye, proje bazlı işler, bağımsız çalışma vb
4. Para kazandıran sistem oluşturarak bayilik yada franhise vermek. Yada bayilik sisteminin içine dahil olarak sistemin parçası olup para kazanmak.
5. Yatırım yapmak 
6. Ticaret yapmak.
7. İş fikrî, patent, marka haklarına sahip olmak
8. Sanat işleri ile meşgul olmak, ses sanatçısı, ressam, heykeltıraş, vb.
9. Define ve tarihi eserleri bulma
10. Şans oyunları ve zengin biri ile evlilik yapmak olarak sıralanır.

Para kazanmak için en çok insanlar maaşlı bir işte çalışmak, kendi isini kurmak yada sistemin bir parçası olmak en sonda yatırım yapmak olarak en çok para kazandıran 4 yollu olarak karşımıza çıkıyor.

Ancak para kazanmak için hangi yöntemi seçerseniz seçin maaşlı dışında işinde uzman olmak gerekli. Her para kazanmanın kendinize göre iyi ve kötü tarafları bulunur.

Burada para kazanmak isteyen insanın olanakları, eğitimi, risk anlayışı,  yaşı, gelir ve gideri, uzmanlik alanı bakarak kişinin para kazanmak istediği alana en uygun olanında karar vererek para kazanmak için fikir bulmalı ve harekete geçmelidir.

Yorumlar