SATIŞ YAPMAK NE İÇİN GEREKLİ?

İster bireysel anlda isterse kurumsal olarak ne iş yaparsanız yapın cinsiyetiniz , yaşınız fark etmeksizin insan her an satış yapar yada alış yapmak zorunda.

İşletme kurmak ve işletmeyi yürütmek ciddi anlamda akil işletme yönetim danışmanları da akılı ama hepsinden daha akılı satış yeteneği olan girismci ve işletmecilerdir.

Satış yapmak hayatın değişmez gerçeği oldugi için bütün amaç hizmet yada ürünleri satarak kazanç elde etmek ve amaçlarını gerçekleştirmektir.

Satış yapmak insanın bilgi, deneyim, insan ilişkileri, terbiye ve soruların çözümlerini bulmak, ürünü tanimak, modayı takip etmek ve insanların tanıyarak ihtiyaçlarini analiz edecek kıvrak zeka gerektirir.

Satış işinde insan güler yüzlü, bakımlı ,düzgün konuşmasını bilen ikna kabiliyeti yüksek ve doğru konuşan olması gerekiyor. Satış bir bilim ve insan psikolojisi olup sonsuzdur.

Ne yazık ki ülkemizde hala satış yapmanın önemi kavranamamis bu konuda eğitim almak gereksiz olarak göründüğü gibi gelip geçici iş olarak algılanır.

Satış yapmak hayatın yada işletme devamı için şarttır. Üretmekten çok satış yapmak önemlidir. Ne üretirseniz üretin satmak zorundasınız ya satış yapar hayata kalırsınız yada satış yapmaz iflas edersiniz.

Satış planı ve eğitimi sonunda doğru satış elamanları işe almak yollu ile kazancınız ayda en az % 2 civarında artışı sağlar. Her insanın hayata alması gereken eğitimlerinden biri satış eğitimidir.

Yorumlar