MÜŞTERİ BULMANIN YOLLARI?

Hangi işletmeci daha çok satış yaparak kazanç sağlamak, hızlı devir ederek daha az sermaya ile daha fazla üretim yapmak ve ürün satmak. Daha iyi iş yeri daha fazla üretim yapmak vr daha çok yatırm yapmak.

Evet işte bunların hepsi satış yapma noktasında kilitleniyor. Bir işletmede önemli olan üretmek değil karlı bir satış yapmaktır. Satış kime yapılır? Tabi ki müşteriye.

O zaman bütün amaç müşterinin ihtiyacını analiz ederek alıcının durumunda gore beklentisini karşılayacak doğrusunda  kaliteli ve uygun fiyatlı ürün sunmaktadır. Dolasıyla bütün amaç satış yapmak.

İşlemler satış yapmak ve para kazanmak için kurulur. İşletmenin makina yada ekipmandan çok müşteriye ihtiyacı vardır. Peki nerede bu müşteriler nasıl ürün satariz ve neden alırlar?

Müşterilerimiz insanlardır dolasıyla insan olan her yerde müşteri vadır. Ancak işletme konumunu tercih ederken işletmede satılacak ürün ile konumdaki demgrafi yapı, gelir düzeyi, eğitim, insanların tercih ve yaşam şartları uygun olmalıdır.

İnsanlar kendi ihtiyaçlarıni gelir durumunda göre beklentilerini karşılayacak kalite ve uygun fiyata sorularını çözecek ürün yada hizmetin yanında daha fazla kazanmak için yatırım yapmak amacı ile para harcarlar.

Yine bireysel ihtiyaçlarıni karşılamak, tatil ve eğlence , eğitim, giyim , itibar ve sınıf belirtileri çerçevesinde duygusal karar verip mantık çerçevesinde karar alırlar.

Geleleim şimdi Müşteri nerede bulunur bunlara nasıl ulaşılır. Ürüne göre satış stratejisi oluşturmaya gelelim.

1. Hakla ilişkiler kapsamında faaliyet bulunmak.
2. Reklam ve promosyon yapmak, özel kampanya ürün hazırlamak.
3. Sponsor olmak ve bağış yapmak
4. Ürün ve hizmetler hakında bilgilendirme yapmak
5. Eski müşteriye ayrımcılık yapmak
6. Müşterilerin analiz ederek anket yada online gorusme yapmak.
7. Vitrin ve ürün tanıtım faaliyetlerimde bulunmak.
8. İş ve işletme ile ilgili makale ve haberler yayınlamak
9. Ürünleri denetmek ve müşterinin uygun rahat edeceği ortamlar yaratmak.
10. Satış konusunda deneyimli ve bilgili olanlar bulundurmak eğitim vermek.

Yorumlar