Hibeden Yararlanmak için Ne Yapilmali




projelere basvuru yapamak için nereden baslamalıyım?

bir projeye baslamak için öncelikle hayvancılık projesi ise yatırımın yapılacagı bir arazi olması lazım ve bu arazinin mutlaka ruhsat alması için resmi yolunun olması lazım olmaz sa olmaz kuralardan biri yatırımla ilgili arazidir diger destekler için ise sanayi yatırımları vs gibi için ise kesinlikle kurulu bir işletmeniz olması lazım kosgeb yeni giriimciler ise muhakkak uygulamalı girişimcilik egitimi kurslarından birine katılıp sertifika almaları lazım. ve bu arazinin tapusu ve ya kiralama sözlesmesi ile size profesyonel hizmet verecek  yatırımın basından sonuna kadar sizinle çalısacak referansları saglam bir danışmanın kapısını calıp resmi sözlesme yapmanız ve projeye resmen baslamanız lazım 

projelere muracat ederken ne kadar param olması lazım  ve proje bana ne kadara mal olur?

projelere muracat edecek arkadasların zemin etudu aplikasyon ced raporu danışmanlık hizmetleri ve ruhsat alımı işleri için en az 65 bin lira parasının olması lazım cunku bu işin her asamasında para  harcayacaksınız devlet kimseye ruhsatı alınmamaıs izinleri tamam olmayan bir proje için 1 kuruş ödemez paranız varsa  sorun yok sıfır lira ile yatırım yapmak diye bir durum söz konusu degil  parası olmayıp işe baslayanlar ya yarı yolda kalırlar yada danışmanlarıyla mahkemelik olurlar ama kesinlikle o işi tamamlama sansları yok muracat asamasında tıkanan iş  daha sonra zaten bitmez o yuzden 65 bin liranız yoksa tkdk projesi yapamazsınız ama diger destekler esnafsanız veya esnaf adayı iseniz  yapılabilir. projeler insaat ve makina  sayısı ile dogru orantılıdır bir projenin maliyeti mimari proje ve kesif özetleri  çıkmadan  belli olmaz bunlar olmadan verilen rakamlarda tamamen aldatıcıdır.
cebimden para cıkmadan iş yapacagını soyleyen ve cok ucuza iş yapanlar var  onlarla çalısayım  mı.?

guveniyorsanız çalısın fakat sunu unutmayın  devlet  bir yatırımın yuzde 70 inden fazlasını karsılamıyor yuzde 30 u vatandastan cıkması gerekiyor.eger  cebinizden para cıkmadan bu iş yapılsaydı emin olun danışmanlar bu projeleri sizlere bırakmazlardı nedenine gelince adam proje yapmasını biliyor proje bedava ,insaat yapabiliyor insaat istedigi fiyata getirir, makinacıları sizden daha iyi tanıyor daha ucuza mal edebiliyorken  siz hiç bir sey bilmediginiz halde  kendinin yok ta size yapmaya calısıyorsa demekki bedava tesis yapımı durumu yok olsaydı kendine yapardı demekki oyle bir durum söz konusu degil yapan varsada  ispatlasın size sizde ona göre onunla calısın . ama hiç bir para kolay kazanılmaz devlettede durum aynıdır devlet size milyonlar verip bunun nereye gittigini denetlemeyecek mi  bir dusunun.

danısmanlık ucretini iş bitince versem olur mu  ?

bu danısmanlık sirketi ile yapacagınız anlasmaya baglı eger kurulusun sartları size sizinkilerde ona uyuyorsa sorun kalmaz bizimle çalısacaksanız  bizde bu konu tamamen aramızdaki protokollere baglıdır ve mumkundur.

projem ne zaman onaylanır  veya kesin gecer mi_?

bir projenin  baslangıcı ile bitişi arasındaki süre hibe veren kurumun çagrı donemlerinin ne kadar zamanda acıp ne kadar zamanda sonuçlandıracagına baglı   ama genelde 7 ay gibi bir zamanda normal kosullarda anahtar teslim olarak teslim alınır. bir projenin kesin gecip gecmemesi yatırımcının sagladıgı sartlara ve basvuru için istenilen  kriterleri saglamasına baglıdır ama genelde projelerdeki basrı oranı yuzde 90  dır yani yuzde 10 luk bir risk her zaman vardır yatırımcıların projelerinin gecmeme olasılıgını da degerlendirip ona göre risk almaları  ilerde olusacak travmaları önler.
projeye baslarken ben neler yapacagım danışman ne yapacak?

bir projeye baslarken danısman  yatırımcıya yapması gerekenleri  anlatır ve ona hazırlaması gereken evrakların bir listesini verir yatırımcıda buna uyar. ve yatırımcı bu evrakları temin etmekle mukelleftir danısamanda proje cizimlerini mimarla beraber yapmak ve iş planını hazırlamak  hibe dosyasını duzenlemek ve kuruma teslim etmekle mukelleftir. yatırımcı zemin etudu aplikasyon ced raporu mimari projeleri hazırlatmak ve ruhsat almakla yukumludur . danışmanlık  kurumu  ise  projeleri çizdirmek hibe dosyası iş planları ve ihaleleri yapmak ve size  zarara ugramayacagıız en az maliyetle kurtulacagınız maniplasyon olmayan bir proje yapıp onaylatmaktır.

proje yaparken fatura şişirelim sizden  bişey cıkmaz diyorlar dogrumu.?

boyle bir durum soz konusu degil zaten projeye baslarken onun kaça mal olacagını onceden belirliyorsunuz ve devlet ona gore onaylıyor. fatura şişirme tabiri kocaman bir yalan  ve hileden ibaret onlar faturayı degil aslında sizi şişirmek istiyor.

yukarıda  saydıgımız ve daha bir cok surularınız için   saglam referansları olan ve daha onceden bu işi yapan ve halen devam eden bir kuruluş olarak size en guvenilir en dogru bilgiler ve  proje konusunda deneyimli bir ekiple hizmet vermeye devam etmekteyiz
merkezimiz ankara etimesgut ilçesinde ve her turlu projeyi  anahtar teslim insaat dahil yapmaktayız ayrıca devlet destekli veya desteksiz tüm insaat  celik kontruksıyon yapılar  ve  projeli projesiz işlerniz için bizimle en uygun fiyat ve en hızlı teslimat konusunda  sorun  yasamadan bizimle yapabilirsiniz.

Yorumlar