İş Hayatında En İyisi Olmak İstiyorum Diyenler



En iyisi olmak istemeyen insanlar iyilerin nasıl yaptığına bakarak karar alır ve eyleme döker. Başarılı insan daha başarılı olmak için çaba gösterirken, başarısız insanlar başarılı insanların ne yaptığına bakarak taklit eder. 

Taklit edemeyenler de karşılayarak başarılı insanların sahtekar, yalancı olduğunu ima ederken bir gün olsun başarısız olur inşaallah diyerek avuç oluşturur ana bunun yanında başarılı olmak istemesi ve olmamasindan dolayı içten içe imrenirken dıştan istemem der gibi davranır küçümser. 

Eğer amacınız sadece para kazanmak işe iş dünyasına girmeyin. Çorbamız kaynasin başka bir şey istemem diyenler kendi işini kurmak yerine çalışan yada devlet memuru olsunlar. İş  hayatında amacınız para kazanmak işe asla hedeflediğiniz parayı kazanmasıniz. 

Ama bir amacınız varsa ve yaptığınız işte en iyisi olmak yada o işle gelir getirerek başka amaçlarıniza ulaşmak İstiyorsaniz o zaman hem isinizdr en iyisi olurken . İnsanlar size güvenir ve sözleri çalışmak  yada işi size yaptırmak için sırada bile beklerler.

İşte o zaman rakiplerinizden bile ℅20 lerden fazla para talep etseniz insanlar size yok demz çünkü işinizin kalitesi, sizin bilginiz, konuda uzman olduğunuzdan ve güvenilir sözünde durduğunuzdan dolayı tercih nedeni olursunuz. 

Sadece karin doyurmak için kendi işinizi kurarak iş hayatında ayrılmayın. İşletmecilik amaçlarıniza gerçekleştirmek için daha fazla para kazanmak yeni yatırımlar için kaynak ayırmak ve büyümeye devam etmek gerekiyor. 

Amacı sadece karin doyurmak ve geçimini sağlamak amacıyla iş kurmak isteyen insanlar için iş hayatı çekilmez bir yük olup beki bir zaman sonra sıkıntı ve stresten işi bırakır yada ifasl eder. İşletmecilik oyun olmadığı gibi kolay da değildir.

Başarılı işletmecilik olmanın yolu başarılı iş kurmaktan başlar. Bunun için iş planı, iş Fikri, insanın kendini olan güveni ve mücadele etmesi, finansal ve  yatırım yönetimi, pazarlama ve satış, organizasyon, liderlerlik ve yönetim, iş hukuku, ve işletme bilgisinin yanında kesinlikle işi bilenlerden  yardım alması gerekli yada işi bilen en iyilerini işletme bünyesinde tutmalıdır.

Yorumlar