Doğruları Değil Yanlışları Sorgulamak Gerekiyor



Doğruyu değil yanlışları sorgulamak lazım. Yaptığınız işi en iyi şekilde yapmak ve mükemmel olmak için iyi olanları çıkartıp neyi doğru yaptım diye kendimize sormak yerine neyi doğru ve mükemmel yapmadım diye sormak gerekli.

Çünküünkü neyi doğru yaptım diye sorduğumuzda beynimiz bize sadece doğru anları gösterir oysa neyi yanlış yaptık diye sorarsak o zaman eksik yanlarımizi ve yanlışları fark eder daha dogru daha iyisini yapma firsatini bulur farklı bakış açısı ile olayları inceleriz. O zaman farklı ve en iyisi oluruz.

Kendini eleştirmek ve eksiklerini bulmak güven eksikliği değil aksine hep doğru yonlerimizi ortaya koyarak eksik ve yanlışları görmemezlikten gelmek kendimize güvensizliği gösterir.

Gerçekten başarılı insanlar kendilerini yanlış ve doğrulari ile kabul ederek yanlışları tamamlayacak ve kendini amacına ulaşmak için en iyi şekilde programlayarak motive edip gerçeklerden kaçmak yerine gerçeklerini üzerine giderek eksiklerini tamamlamak durumunda hem insan ilişkilerinde hemde iş ve aile hayatında mükemmel olur.

İş dünyasındaki yöneticiler başta olmak üzere her insan kendisinin doğru yaptığını düşünürken doğru yaptıği için ufak yanlışların önemsiz yada olması gerektiğini kendini inandirarsk işletme körlüğü ile egoistlik ve kibirlenmek hatasina düşer.

İşletmeler yöneticinin egoistlik tavrı  çalışanları işten ve işletmeden soğuturken kendisi her şeyi bilirim diyerek eksik alanları görmez ve kendini sorgulamaya gerek girmediği için gelişmelere ayak uydurmayarak kendi çıkarlarını firmanın çıkarlarının önünde tutarak ne oldum delisi olmasından dolayı piyasadan silinir.

Kendi eksikliğini ve yanlışlarını görmeyen insanlar insan ilişkilerinde hep kendini üstün görmesinden sevgi ve saygı duyulmayan nefret edilen insan olup zoraki bir saygı meydana gelir ancak böyle bir insanın yanında be o insanın işletmesinde yetenekli insanlar durmak yeirne daha iyi iş arayışı yaparlar. Ancak onun yanında yalakalik yapan insanlar kalır ki boylece işletme tarih sayfasından silinerek yok olur.

Yanlışların maliyeti bütün doğru yaptıklarinizin karini alır gider tıpkı insanın bir damarını kesilmesi ile ölmesi gibi. Başarılı işletmeci olmak için doğru insan ve doğru ekiple doğru finansman yönetimi ve iyi organize olmak hatalri yok ederek mümkün. İyi olmakzirvede kalmak için yetmez mükemmel olmak zorundasınız çünkü  herkes iyi, zirvede kalmak için ise zirveye çıkarken yaptığınız çalışmalar dan daha fazlasını yapmak zorundasınız yoksa rrakiple sizi geçer. i

Yorumlar