En İyi Patron Gereksiz Patrondur

En iyi patron nasıl olur? Bir patronun iyi olması ve işletmeyi etkili yönetmesi için işletme bilgisi ve ekip kurmak ile doğrudan orantılı olup başarılı bir işletme kurmak ve devam etmesi ekip ve işletme sisteminin uyumuna , işletmeyi yönetecek patronun nitelikleri, bilgisi ve niceliklerine bağlıdır.

Orta düzeyli işletme bilgisi olan patron işletme sistemi önemli der ev sistemi kendisi oluşturduğunu düşünür ve insanlara değer vermez.

İleri düzey işletme bilgisi olan patron ise sistemi insanların oluşturduğunu düşünür ve insanlara değer verir. Çünkü insanlar eğitimli ve ekip ise işletme sistemi ise yarar.

Hiç işletme bilgisi olmayan patronlar ise her işi kendisi yapmaya kalkar ve insanlar değer vermez ve bir işletme sistemi oluşturmaz. Bütün sistemi kendisine bağlayan yöneticiler tarafindan yönetilen isletmeler işletmeci olmadığında görev ve yetki çatışmalarına ve isin aksamasına neden olarak isletmenin kapanmasına kadar gider.

Osya sistemi insanlar devam ettirir. En iyi patronlar iyi bir sistem ve egtimli insanlarin işletmeleri işletme yaptıklarını inanarak çalışanlar var olduğu sürece işletmenin devam edeceğini bilir. Ekipten biri gittiği zaman yeni gelen kişinin hemen işe adapte olur.

İşletme sistemi kurarak üretim pandj yada hizmet verilmesi ile ekip oluşturduktan sonra görev ve yetki vererek kendini bosa çıkaran işletmeler insanların ve işletmenin gelişmesi, yeni yatırımlar yaparak işin içinde çalışmaktan çok işin uzerinde çalışması doğrudur.

Bir işletme de yapılacak ilk iş iş planı oluşturmak, ekip kurmak he yetki ile sorumluluk vererek insanları işletmenin vizyon ve misyonu doğrusunda eğtim vermekten başlayarak işletme yönetim sistemi oluşturmak gerekiyor.

İşletmecinin karakteri işletmeye yansır bir işletmede işler iyi değil, elamanlar huzursuz ve mutsuz sürekli kavgalar ve dedikular, verimsizlik ve iş kayıplari vb olması istenenmeyen olaylar varsa patrona ve yöneticiye bakilmali.

Yorumlar