İş Dünyasında Kazanan Olmak Kazanmaya Devam Etmek

Bana göre iş dünyası bir oyun olup belirli duruma göre kuralları olan öğrenilen oyundur. Bu oyunda para, insan, makina ekipman, doğal kaynaklar, enerji, maliyet, tedarikçi, satış ve pazarlama, reklam , organize olmaktir.

Taktik ve stratejiler, yeni kurullar, para yönetimi gibi bir cok dalları olan ve işletmeci tarafından yönetilirken rakiplerin, hukuk ve ülke ile uluslar arası kurallar ve değişimlerden etkilnerek riskli dönemlerin olduğu baş döndüren ama bir o kadar da zevkli olup başarı, kazanç ve amacına ulaşmak gibi haz veren ödülleride vardır.

Oyunda hile yapanlar yada başka birinin sayesinde oyunu kazananlar kısa zamanda sektör devre dışı bırakır ve sadece kuralları olanlar uzun sure kalıcı olur. Başkasının sayesinde yüksekte olanlar oradan düşmek zorundadır. Çünkü çıkarken nasıl çıkıldığını bimez be orada duramaz.

Oyunda kalıcı olmak için  oyunu bilenlerden yardım alınmalı ve zamana ayak uydurarak değişen kurallara gore ve gelişmelere göre yeni pozisyon alarak değişiklik yaparak yolla devam edilmeli.

Zaman zaman oyunda yenilgiler olması normal asıl olan her yenilediğinde tekrar oyuna devam etmektir. Aslında iş dünyası oyundan çok bir de savaş benzer, rakiplerini hakında tam bilgi sahibi olmak , stratejik hamleler yaparak müşterilerini kendinize çekerek Para kazanmaya devam edilmeli.

Savaşta mermi iş dünyasında para bitiginde kayıp eden taraf olursunuz. Asla para bitmesin ve peş etmeyin en iyi ekipi kordine ederek onları en etkili şekilde faydalı olacağı görevlere getirmeli doğru insan doğru göreve gelene kadar aranmaya devam edilmelidir. İşe göre adam yerine adama göre iş olmamalı.

Son olarak oyunu öğrenip kazanmak için oyunda kalmak lazım. Oyun dışı kalırsanız asla kazanan olamazsınız. iflas ve pes etmeyinbki kazanmaya devam edin. İş dünyası bilmeyenlere zor bilenlere basit gelir. En çokta orta düzey yöneticilere zor gelir.

Yorumlar