İşinde En İyisi Olmak İsteyenler !

Her insan kesinlikle bir amacı olmalı amacı olan insan hayata ve işine dört elle sarılarak amacına ulaşmak için azimle bıkmadan gece gündüz demeden daha iyisi olmak için çaba sarf ederken başari yolunda hatalarından ders alır ve devam etmek için mücadele ruhu bulunur.

Amacı olamayan isan işe en küçük bir yanlış yada yenilgide pes eder kendini motive edemez ve beli bir amacı ulaşmak yerine daldan dala atlar aksamdan sabaha karar değiştirir. Bu durumda daldan kopmuş yaprak gibi rüzgara kapılarak savrulmuş bir hayat yaşar. Sonra da kaderim der kabuğuna çekilir yada kendini haklı çıkarmak için bahane uydurarak başka birilerini suçlayarak sitem eder.

Ne iş yaparsın yapın kendinizi motive ederek gerçek bir amacınız yoksa başarı sizden yana olmaz. " Yuvarlanan taş yosun tutmaz" diyen atalarımız baslamaktan çok kalıcı olmayi ne güzel özetleyerek başarılı olmak için mücadele etmeyi anlatıyor.

Hangi okul yada eğtimden geçerseniz geçin bir amacınız ve işi severek yapacak mücadele ruhunuz yoksa başarıda gelmez. Mücadele kalıci olmalı hedefe ulaşmak için gerekli kişilerden destek almak gerekir.

İmkânsızlık  hedefe ulaşmayi zorlaştırıyor ve geciktiriyor olsada hedefe ulaşmayi engelleyemez. İsteyen insan bir gün mutlaka bir yolunu bulur ve amacına ulaşır. İstemiyorsaniz bahane de bulursunuz. Tercih sizi kalmış.

Ne iş yaparsın yapın yada hangi alanda hedefine ulaşmak ,  en iyisi olmak için en iyi işletmeci, yada iş veren olma, zengin olma dışsal yada içsel başarı olabilir. İçsel başarı için kendi kendinizle yarışır ve öğrendiklerinizi hayatta uygulamaya koymak gerekiyor.

Dışsal başari için rakipinden değil butun rakiplerin toplamından daha fazla çalışarak başarılı olmalı aynı hızda devam etmelidir. Zirveye çıkarak tamam derseniz rakipler sizi geçmek için elindne geleni yapar, zirveye çıkmaktan çok orada kalmak için mücadele etmek gerekiyor.

Ben ne oldum diyerek başarı sarhoşu olmaniz durumunda çıkarken yıllarca emek harcadığınız hedefe ulaştığıniz başarı bir anda yok olmaya başlar 6 yılda yaptığınız başarı  6 ayda yok olur gider.

Rakipler gece yatarken gezerken siz durmadan kendinizi geliştirmek için yöntemler bulmalı kendinizi eğitme zahmetinj girip hiç bir rakipin sizden daha fazla çalışarak daha iyi olmasına izin vermemek için her gün daha fazlasını yapmak zorundasınız.

Yorumlar