Kazanan Girişimci ve İşletmeci Olmak İsteyenler







Toplantıların çoğunda işletme ile ilgili bir öneri yada yatırım, sistem kurma teklifi yaptığımda 'Bizim işte daha önce kim yaptı' diyor. Bir şeyler yapmak için ille birilerinin yapmış olması mı lazım. Eğer birilerinin yaptığını gördükten sonra karar alacaksanız siz aşla işinizde 1 numara olmasınız ve işletme mantığınız lider olmak yerine birilerini takip etmek ve kopyalayarak işletme yönetimidir.

İlk olanlar Her zaman kazanır. Karlılık farklılıktan gelir. Farklı ve ilk olanlar her zaman kazanır. Bir pazara ilk girmek yada ilkleri yapmak sizi rekabet ortamına sokmaz çünkü rakip yok. Yada rakiplerden farklılaşmak için üretim ve işletme yönetimi konusunda farklılıklar meydana getirmenin yanında Rakipsiz bir pazar alanı bulmak size ve işletmenize ciddi anlamda avantajlar sunar.

Ne yazık ki ülkemizde işletme  yönetimi olsun iş konusunda olsun birilerinin yaptığının aynısını kopyalamak  girişimcilik olarak lanse edildiği gibi girişimcilik ile işletmecilik bir birine karıştırılır.

Bir birinin kopyası ve taklit yöntemi ile işletme kuranlar genelde işletme stratejisi ucuz fiyat üzerine kurulur. Oysa işletme politikası olarak ucuz fiyatı benimsemek kendinin de rakiplerin de iflas etmesine doğru adım adım sürükler.

Kazanmak isteyen insan girişimcilik girişiminde bulunurken ve iş fikirlerini araştırirkan ya ilk olmalı yada farklı bir pazarlama yada işletme yönetim, farklı ürün, düşük maliyet, farkli pazarlama ve satış çalışmaları yaparak değer üzerinden fiyatlandırma belirleyerek karlı işletme olur. Yoksa 2 yıl içinde kapanır .

Yorumlar