Emlak Danışmanı ile Gayrimenkul Danışmanı Arasındaki Fark Nedir






Gayrimenkul danışmanı ile emlak danışmanı arasındaki fark çok büyüktür. Emlak danışmanları ofiste oturur müşteri gelir fiyat söyler gider afisini asar ve İnternet sitesinde ilan verir gelen telefonlara bakar ve müşterilere gayrimenkulü gösterir. fiyatını söyler ve mal sahibi ile görüştürürse anlaşırlarsa satış olur ve Allah rızası için benim komisyonumu verin 3 olmaz işe 2 olsun o da olmaz ise 1 olsun der. 

Gayrimenkul danışmanı işe bölge çalışması yapar konut satıcılar ile görüşme yaparak satılık konuların ekspertiz değerini fiyatını belirler. gayrimenkulün durumunu kontrol eder. satış veritabınına bilgi verir. afis, ilan ve tanıtım katalogu hazırlar. mal sahibi ile anlaşma yapar, geri bildirim yapar, pazarlama ve satış çalışmaları yapar, finansman konusunda yardımcı olur, gayrimenkul ve piyasa hakkında bilgi verir. insanları anlaştırma konusunda uzman olup aşla anlaşma olmadan çalışma yapmaz ve satış sonrası tapu takip işlemlerini yapar. İyi bir gayrimenkul danışmanı hukuk ve tapu işlemleri ile finansman yönetimi konusunda bilgi sahibi olup yer göstermekten çok insanların durumuna göre yöntem gösterir. 

Emlak danışmanlığında en büyük sıkıntı müşteriye güven verememek ve anlaşma yapamamak satış konuşuna hakim olmayan ve kuralsız insanlar alıcı ve satıcı ile anlaşma yapamamak . Emlak danışmanı ile gayrimenkul danışmanı. gayrimenkul danışmanı ile gayrimenkul broker arasınındaki farkı bilmemek kurumsal olamamak. Kurumsal olmayan bir ofis sahibi ile kimse anlaşma yapmaz ve komisyon sorunu her zaman çıkar.

Yorumlar