Mersin'de Ev Almak İsteyenler.







Mersinde gayrimenkul yatırımı yapmak en doğru karardan biri olup doğru konumda doğru gayrimenkul yatırım yapıldığında 4 yılda kendini amorti ederek ℅ 100 kazanç sağlıyor. Ancak gayrimenkul yatırımı yaparken en büyük soru Mersinin hangi mahallesinde ev alınmalı? 


Mersinde ev almak isteyen kişiler ikamet yada yatırım amacı ile almak isterlerse istesin  ev alırken dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat etmek lazım. 

Öncelikle mersinin gelişme bölgesinde yatırım yapmak en doğru alınacak kararlardan biridir. İkamet amacı ev almak yada yatırım amaçlı konut almak ile arsa, tarla ve ticari gayrimenkuller arasında karar vermek gerekiyor. 

Mersinden konut alacak olanlar hem prim yapacak hemde ikamet amaçlı olması durumuna Mezitli ve Yenişehirin gelişmekte olan bölgelerde yatırım yapmak en doğru karar olacak. 

Mersinde Arsa Yatırım Yapmak isteyenler öncelikle arsanın imarı, belediye imar çalışmaları, arsanın konumu, imar cinsî ve seki göz önünde alınarak alınacak imarlı arsaya karar verilidir. Bununla birlikte hisseli arsalar, mahkemelik olanlar, terk oranları, imar katı ve cinsi, analiz edilmesi gerekiyor. Bu konuda uzman kişilerden destek alınmalıdır. 

Mersinde ticari gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için ise amaca bağlı olarak sanayi sitesinde, organize sanayi bölgesi , gelişme ve ulaşım durumu, imar cinsî de göz önünde alınmalıdır. Ticari imarlı arsa ile konut imarlı yada iki tane ticari imarlı olsa da bile yükseklik ve oturum alanı goz önünde alınmalıdır. 

Mersinde ev almak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenler ise öncelikle tapu kayıtlarına bakmali, hisseli yada kat irtifakı dediğimiz topraktan hiseli evlerden uzak durmalı ve kat mülkiyeti olan evleri değerlendirmeye alınmalıdır. 

Konumu, öncelikle güvenli bölgede ev almak için aranmalıdır sonrada okul , belediye, ulaşım, çarşı yada avm gibi konumlarında olmalı.  Son zamanlarda otopark, güvenlik ve site içinde ilan daireler daha tercih ediliyor. 

Evin m2 net veya bürüt alanları tam bilinmeli siz ev alırken net alan üzerinden m2 birim fiyatı üzerinden diğer çevresel ve özeliklere göre değer tespiti yapılmalı. Gayrimenkulden iyi anlayan bölgeye iyi bilen güvenilir birinden destek alınmalıdır. Mersinde ev almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken diğer bir konu yaş ve nem durumu analiz edilmeli. Eski konutlar hem sonradan satışta sorun çıkartıyor hemde değer kazancı az oluyor. 

Kredi ve ödeme yöntemi, finansman maliyeti, iz sermaye ile kişinin gelirine göre değişir.  Bazen kredi maliyeti ve aylık ödeme toplam değer partisinden çok az olabilir bu durumda bankaya ödenen miktarda sıkıntı yaratabilir. Ayrıca ev satışında gayrimenkul danışman ücreti ile tapu harcı, sigorta gideri , vergilerde ek maliyet oluşturma durumu söz konusudur. 

Güvenilir, yüksek getir ve değer artışı, risksiz oluşu, nakitte hızlı çevirisinden dolayı insanımız gayrimenkul yatırımına sıcak bakıyor. Ülkemizde zenginlerin zenginlik sırrı gayrimenkul yatırımlarında gizlidir. Ne fiaz ne borsa en güzel yatırım gayrimenkulde arsa diyerek sonuçlandırıyoruz. 

Gayrimenkul ile ilgili her türlü sorularınız için 05374343014 den ulaşabilirsiniz. Yılbaşından sonra ofisimiz ORAN Gayrimenkul yatırım hizmetleri olarak faaliyet başlayacak ve Mersinde Gayrimenkul yatırımında doğru adres olacak.

Yorumlar