Mersin'de Gayrimenkul Yatırımı Yapmak İsteyenler









Mersin gelişmeye açık ve tarım ve organize sanayi bölgesi limanı en çokta deniz olması bakımından geniş verimli arazileriyle dışarıdan göç almaya devam ederek büyümeye devam ediyor.

Buna Paralel olarak evlilik oranları, boşanma ve Mersine yapılacak en karlı ve garantili yatırımın gayrimenkul olmasından dolayı fiyatlar sürekli artıyor. Mersinde Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler hangi gayrimenkulle yatırım yapmanın doğru olduğunu karar vermelidir. 

En kötü yatırım hiç yatırım yapmamaktır. En karlı yatırım ise alırken kazandıran yatırımdır. Doğru yerde , doğru fiyat ile gayrimenkul her zaman kazandıran yatırım olmuştur. Ancak ikamet amaçlı ev almak ile kazanç amaçlı ev almak yada Mersinde ticari gayrimenkul alımı yapmanın yanında Mersinde imarlı arsa almak tabi ki getiri ve kazanç yönlerinde farklı olacak. 

Gayrimenkul yatırımında arsa ticari gayrimenkulden , ticari gayrimenkul konut yatırımından daha karlı olup konutun durumu, fiyat ve finansman durumunu göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Mersine düşük bütçeli ev almak isteyenler Toroslar bölgesinde müstakil binalarda 10 yaşına kadar olan binalar alınabilirlerse yatırım amaçlı en fazla 5 yaşında olan binalarda konut tercihleri yapmak doğru karar olacak. Ancak Toroslar belediyesi sınırlarında kalan alanlarda gayrimenkul fiyatlar diğer bölgelere göre düşük kalıyor. 

Sadece yatırım amaçlı gayrimenkuller almak isteyenler Mersin Yenişehir belediyesi içresinde kalan pozcu bölgesi ile Mersin üniversitesi arasında kalan bölgede yatırım yapmak en doğru karar olup Konut yatırımında bile yıllık ℅ 20 civarında kazanç sağlarken 4 yılda değer ve kira artışı ile % 100 kazanç sağlıyor. 

Düşük bütçeli ama hızlı değer kazanımı bekleyen yatırımcı ikamet ederken para kazanmak isteyenler için Mersinin mezitli ilçesinde konut yatırımı tavsiye ediyorum. Yıllık kazanç ℅ 16 civarında olup en fazla değer artışı Yeni Mersin denilen bölge olan Yenişehir, Mezitli ve Toroslar olarak sıralamak doğru olur. 

Mersin de emlak olarak arsa, ticari emlak ve konut olarak hangi bölgede olursa olsun gayrimenkul tapu kayıtları ve vergi durumu analiz edilerek doğru yerde doğru yatırım yapmak için işin uzmanına danışarak bölgeye hakim bir emlak danışman ile çalışmak en mantıklı olacaktır. 

Bir insanın  gayrimenkul yatırım yapma suresi ortalama 16 ay olup ,7 yılda bir ya gayrimenkul alır yada satar. İnsanların hayatlarındaki büyük birikimini yada kredi alarak yatırım yapmak veya ikamet amaçlı konut almak istemelerinden dolayı bir çok emlak ofisi ile görüşme yapar ve sonra karar alır .

Bu süreçte kafası çok karışır. En doğru yatırım bilgisini  ve yapılacak gayrimenkul bilgisini bölgeye hakim gayrimenkul yatırım danışmanından alır. Her ne kadar Mersinde ev almak isteyen insan araştırma yaparsa yapsın bölgeyi iyi bilen gayrimenkulden anlayan biri kadar bilemez.  Mersinde gayrimenkul alım ve satımında bölgenin en iyi gayrimenkul yatırım uzmanına danışmadan karar vermeyin. 



Yorumlar