Neden Mersinde Gayrimenkul Yatırımı Yapılmalı










İnsanımızın yatırım denilince ilk akla gelen hiç şüphesiz ki gayrimenkul olarak konut almak aklına gelir. İşletme kurmak yada değer artısından para kazanmak için ticari ve arsa almak daha mantıklı bir seçenek olarak duruyor. 


Yine insanımızın eline para geçtiği zaman il iş kendilerini ikamet amaçlı ev almak birincil tercihleri oluyor. Çünkü ev önemli olup kiradan kurtulmak  her insanın hayalidir kendi evini almak. 

İnsanların gayrimenkul yatırımına bu kadar önem vermelerinin hakli nedenleri vardır. 

1. Yüksek ve güvenli kazanç sağlayıp en az riskli ve yatırımların için de en çok tercih edilmesine neden oluyor.

2. Her zaman değerini korur ve değer artışı olur. Bir gayrimenkullunuz varsa  güvendesiniz demek oluyor. Her ne durumda olursa olsun değerini korur.

3. Nakit para sayılır. İstenilen anda uygun fiyata alıcı bulunur. İstenirse teminat olarak göstererek kredi çekilir yada başka yatırım yapmak için ipotek edilebilir. 

4. Uzun ömürlü ve değer yitirmez. Diğer yatırımlarda yıllık ℅ 10 lara varan değer kayıpları  olurken konut değer kazanmanın yanında kira ile çifte kazanç sağlar. 

5. Vergisel avantaj sağlar. Alınan konut 5 yıl sonra hangi rakamdan satılırsa satılsın bireylerden gelir vergisi alınmaz. Firmalarda ise ℅ 18 kdv ve vergi vardır. Ticari gayrimenkullerin hepsinde kdv var. 

6. İş yeri olarak kullanmak amacı ile alınması durumunda daha yüksek kazanç sağlar. 

7. Finansman kolaylığı ; gayrimenkul alımında ℅ 20 peşinat ile ℅ 80 kadar düşük faizli kredi ile ev sahibi  olmak mümkün olup banka alınan eve ipotek koyduğu için başka teminat yada ipotek istemez. 

8. Arsa alımında inşaat firmasına kat karşılığı olarak verilir. Özelikle ticari artı konut imarlı ise mükemmel olur. 

9. Evlilik, boşanma, nüfus artışı, göç, ailelerin küçülmesi konut talebini arttırır her zaman alıcısı vardır. 

10. Ticari gayrimenkuller iş yeri olarak kullanılır ve istenirse leasing firmasına satılarak uzun dönemli kiralama yapılır ve kiralama sonrası satın alınır. Böylece nakit sorununuzu kolaylıkla çözersiniz.

Yorumlar