2017 Planınız Nedir?







2016 yıllını bir gün önce bitti ve 2017 ye giriş yaptık. facebook sosyal paylaşım ağından olsun diğer sosyal mecralarda olsun 2016 için hep iyi dilekler dilendi. Asıl sormak istediğim işe 2017 de ne gibi planlarınız var. Umut etmek sizin iyi insan olduğunuz umutlarınızın gerçekleşecek olması anlamına gelmiyor ne yazık ki. 2017 de umutlarınızın gerçek olması için planlama yaparak amaç belirlemek ve eyleme geçmek gerekiyor yoksa 2016 de olduğu gibi 2017 de aynı geçecek 2018 de aynı olacak. 

Planlamak başarıyı adım adım inşa ederek uygulamaya koyup çalışmakla gerçekleşir. Bu günün hazırlığı yarın içindir. her yıl aynı yaşam ve kararlar ile farklı bir hayat beklemek pek mantıklı değil. Aynı akıl ve düşünce ile aynısını yaparak farklı bir sonuç elde etmek ne yazık kı mümkün değildir. insanın 40 yasadığı hayat 35 yasında yada 30 yasında ne yaptığı ile direk bağlantılıdır.   

Bakmayın kişisel gelişim kitaplarına ve seminerlerinde verilenlere bir insanın hayata en büyük başarısı kendi kararlarını alarak hayata uygulamaya koymaktır. o işlerde bir günde yada 1 hafta da olacak iş değil. Kimsenin elinde öyle sihirli değnek yok. Bir insanın değişmesi en az 5 yıllını alır bir kişisel gelişim sözü yada  seminerlere kimsenin hayatı değişmedi değişmez de   . İnsanın aldığı kararları planlayarak uygulamaya koyacak ve mücadele edecek azmi olmalıdır. . Yoksa siz isterseniz en iyi umutlarla planlama yapın ve işi en iyi yapmayı bilin ama yapmıyorsanız hiç bir anlamı yok. Düşünen yada bilen değil yapanlar kazanır.  

2017 de amaçlarına ulaşmak isteyenler öncelikle tam olarak ne istediklerini bilmeli ve ona göre hazırlık yapmalıdır. Hayal ile amacı ayıran planlama olup eğer plan uygulayarak sonuç alınırsa başarı olur. Gerçi bir çok insan başarılı olmak istiyor ama çok az insan başarılı olmak için çalınıyor ve daha azı da sonuçlandırmak için mücadele ediyor.  

Başarılı bir planlama için hayalinizin amaca dönüştürmek için Kim, nerede, nasıl, niçin, neden ve ne zaman sorularına cevap vermenizin yanında Tatmin edici, gerçekçi, ulaşılabilir, olabilirlik yüksek, anlama ve sorgulama, araştırma, analiz, öğrenme bilen birinden yardım alarak mantıklı olursa mümkün olur. Aslında insan için her gün yeniden başlama ve fırsatları yakalama sansı vardır ama bunu sadece hazırlıklı olanlar yapar. Yılda 365 günde hayatını değiştirmek için karar alarak uygulamaya koymayanların yılbaşı gecesinde değişmesini beklemek kabul edilebilir değildir.  

Simdi cevap verin lütfen 2017 de planlarınız için ne düşünüyorsunuz. zayıf ve güçlü yönleriniz nedir. neleri yapmak istiyorsunuz ve nasıl olacak. Zayıf taraflarınızı güçlendirmek güçlü taraflarınızı pekiştirmek için ne yapmalı bunları kağıda yazarak bir daha düşünün. İlle işletme kurmak yada yatırım yapmak anlamında olmayabilir. İçsel kararlar da olabilir. Dışsal    başarıl olarak zenginlik, iş kurma, yatırım yapma, araç alma, ev sahibi olmak da olabilir.  
  


Yorumlar