Başarı Yolunda Küçük Adımlarla Başlayın










Başarı, küçük, aşamalı, tekrarlanan adımların bir sonucudur. Yapmanız gereken tek şey, bugün ve her gün daha üretken olmanıza yardımcı olacak birkaç basit şeyi değiştirmek. Gelişim ve değişim sadece 1 kitapla yada seminerle olmaz yıllar alır. Hayatınızı bir gece de yada bir haftada değiştirecek sihirli değnek yok. İlk önce ne istediğinize ve neler yapmak istediğinize, nasıl yapılması gerektiğine karar verin. 

İlk önce hayatınıza değiştirmeye, gelişmeye ve değişime karar verdiyseniz zayıf taraflarınızı güçlendirmek için kendinizi eğitin, güçlü yönlerinizi daha da ilerletmek için geliştirin. Zengin olmak istiyorsanız gelirinizi artırmayı, parayı kullanmayı, yatırım ve işletmeciliği öğrenin. Bir günde büyük paralar kazanmak yada köseyi dönmeyi unutun. Her gün en az bir karar alarak olumlu yönde değişim yapın ve düzene sokun. 

Hayatınızı Kuralara bağlayın ve asla taviz vermeyeceğiniz kuralar olsun. Hayatınızı planlayın, destek alın, okuyun, araştırın, sorgulayın, kararlar alarak hayatınızda yer etmeye başlayın. Hayatınızın kontrolü sizde olsun başkasında değil. rahatınız dan taviz verin. Hiç kimse yatak eskiterek başarılı olmadı. 

Sağlığınıza dikkat edin, düzenli ama az uyuyun, insanlarla iletişim konusunda kendinizi geliştirin. açık konusun net olun ne istediğinizi net olarak bilin. yedikleriniz sağlıklı olsun, finansal yönetim planınız olsun, işi ve hayatı planlayın ve kendinize hedef belirleyin zaman, mekan, miktar beli olsun mantık çerçevesinde ulaşılabilir olsun. karar alırken acele etmeyin, zaman yönetimini ve öğrenmeyi öğrenin, duygularınızla değil mantığınızla karar alın, soyut değil somut değerleri göz önünde rakamsal olarak ifade edin.. heyecan yapmayın, heyecanlı insan aptallaşır. 

Karar alma aşamasında insanlardan destek alın ama uzmanlarından karar sonrası uygulamaya hemen koyu sonuç alana kadar azimle mücadele edin. Korkmayın her başarısızlıkta bir deneyim ve bilgi olur. Kendinize güvenin kaderci yada ben yapamam diyenlerden olmayın. Olumlu düşünün ama riskleri de hesaplayın.  Düşünmek ve bilgi fark yaratır ama bilmek yetmez uygulamaya koyarak sonuç alana kadar her gün bir adım atın. OKUYUN OKUYUN.

Yorumlar