Çalışarak Nasıl Zengin Olunur?







Her insan zengin olmak ister ama genel anlamda insanlar arasında çalışarak zengin olunmaz anlayışı vardır. Bende bu güne kadar babadan kalma servet olması haricinde çalışmadan zengin olanını görmedim. Ancak çalışma anlayışı kişiye göre değişir. Bizde hala iş deyince sabah gidilen aksam gelinen belirli aylık alınan anlayış var. İşletme kurmak, girişimcilik, yatırım, parayı kullanma, icat etmekten ürün ve hizmet üretmekten uzak anlayışımız var. 



İnsanlar genelde para kazanmaya odaklanırken parayı kullanma, tasarruf etme konusunda o kadar fazla kafayı yormuyorlar. Gelir getirici aktif varlık yaratmak yerine genelde gider sağlayan pasif gelirlere para harcayıp gelirinin çok üzerinde yaşamaya çalışıyorlar. Bu durumda varlıklı gibi ama borç içinde bir hayat yaşıyorlar. 

Zengin olmak istiyorsanız ilk önce nasıl zengin olacağınıza dair plan yapmanız lazım. Buluş, icat, yeni ürünler meydana getirmek, patent ve sinai haklara sahip olmak insanı zengin eder. Bununla birlikte babadan yada kayın babadan kalan servetle zengin olunabilir. Ancak benim burada anlatmak istedigim kendi olanakları ile zengin olmak isteyenleredir. 

Öncelikle insanlar nasıl zengin oluyor ona bakmak lazım. Günümüzde insanların 5 temel gelir mödeli vardır. 1. Düzenli çalışma yöntemi ile devlet memuru olmak yada firmada çalışmak, tarım faaliyetlerinde bulunmakta. Risksiz ve gelir garantili olduğu için insanlar bunu daha çok tercih eder. Burada sadece 1 gelir kaynağı olduğu için sadece geçimini sağlar ömür boyu sadece bir yatırım yapacak kadar para kazanır. 

2. Yöntem olarak serbest çalışarak kazanç sağlamak yani kendi işini yapmak. burada kendileri bir firmada çalışmak yada devlet memuru olmak yerine uzmanlık alanlarında kendilerine işletme açarak para kazanmak isteyen insanlar oluyor. Eğer kendi iş yeri olan insan işletme bilgisini ve yatırım ile finansal zekasını geliştirir gelirini doğru yönlendirirse zengin olma adayıdır. Kurumsal bir anlayışa hakim olduktan sonra işeltme sistemi kurulması durumunda bayilik yada franchise yollu ile ürünleri ve hizmetleri satış yapmayı başarırsa zengin olur. 

3. Olarak işletme kurarak zengin olanlar. İşletme kurmak için ille bir icat yada yeni ürün bulmanız geliştirmeniz gerekmiyor. var olan işleri daha iyi yaparak daha düşük maliyetle üretmek daha katma değerli ürünler meydana getirmek ve satmak, ekip oluşturmak satış ve pazarlama faaliyetleri ile dağıtım yaparak Ülke içinde ve uluslar arası satışlarla cidi anlamda paralar kazanılır. 

4. Olarak Yatırımcı olarak para kazanmak yatırım uzun vadeli en az 1 yıl sonra satış yapılması durumunda kazanç sağlayan gayrimenkul, borsa, makina, ekıpman, tesis kurulumu, üretim yapmak yatırıma girer. işletme kurmak hem yatırım hemde işletme kurulmasını bir arada yapıldığı için hem işletme gelirleri, finans yönetimden, doğrudan faaliyetlerden, yatırımlardan kazanç sağlamanın yanında başka yatırımcıların firmanıza yatırım yapması durumunda ek finansman yada kredi ile başkasının parasından para kazanmanın en kolay ve güvenilir yollu olur. 

5. Hepsi ile kazanç sağlamak bir insan çalışarak işletme kurar burada ürün ve hizmet üretimi yapar bunu Ülke içinde yada uluslar arasında satarak kazanç elde ederken bu kazançla yatırım yapar ve bu sırada hisse satısı ile yatırımcı bulur ve mantıklı miktarlarda kredi kullanırsa başkasının parasından para kazanan cidi anlamda Çok zengin olur. 

Çalışarak para kazanırsan geçinirsin. İnsan Çalıştırarak para kazanırsan varlıklı olursun. parayı çalıştırarak kazanırsan zengin olursun. Uyurken para kazanırsan çok zengin olursun.Hepsini yaparsan ülkenin en zenginlerinden olursun. Sahip olduklarınızı profesyonel olarak yönetir ve idare ederseniz kazanmaya devam edersiniz. Bir zamanlar zengin olup sonra fakirleşenler, iflas edenler sahip olduklarının kültürüne sahip olmadıkları içindir. işletme ve yatırım kültürü sizi zengin eder.

Bu yazı size fikir verdi mi sizin gelir kaynağınız hangisi ve nasıl zengin olma planı yapıyorsunuz. Hangi yatırımlar size uygun olur?  Eğer kendiniz işletme kurma, yönetim, finansman, yatırım konularında kendinize güveniyorsanız kendiniz bağımsız iş yeri kurabilir yatırım yaba bilirsiniz. yeterli kadar işletme ve yatırım  konularında bilginiz yoksa var  olan bir sistemin parçası olun ve işin uzmanlarından sürekli destek alın derim. 




Yorumlar