Mersinde Emlak Ofisleri




Mersinde kaç tane emlak ofisi var ve yine mersinde kaç tane emlak danışmanı var dersiniz.   Mersinde gayrimenkul ofisi olarak net rakamlar olmamakla birlikte 170 civarında emlak ofisi olduğu söyleniyor. Mersinde ki emlak ofislerinde çalışan emlak danışmanlarını baktığımız zaman genelde en fazla 5 tane Yenişehir de emlak ofisi olmak üzere Mezitli de emlak ofislerini de hesaplarsak en fazla 10 tane işi profesyonel olarak bilen ve yapan emlak ofisi bulunur. 

Mersinde emlak ofislerinde çalışan  insanların hangisinden konuşursak konuşalım emlak ofislerinin profesyonel gayrimenkul danışman anlayışından uzak olduğunu sitem ediyorlar.  Mezitli de emlak ofisleri ile Yenişehir de emlak ofislerini kıyaslayacak olursak istisnalar kaideleri bozmaz kurallı ile mersinde emlak ofisleri sıralamasında Yenişehir de Gayrimenkul ofisleri  görüntü ve dekor olarak bir adım daha öndeler. 

Mersinde ki emlak ofislerinde çalışanların iki temel yaptığı iş var. Biri İnternet cafe tarzında diğeri de cafe tarzında birinde İnternet üzerinden müşteri bulup  kolay yoldan para kazanmaya çalışan diğeri de cay kahve içerek müşteri gelirse iş yaparız anlayışından uzak olup kendi iş yerinin olduğu yerdeki satılık daireden haberi yok ama Adana da ki daire yi satmaya çalışıyor. 

Mersinde gayrimenkul firmaların bir kaçı hariç genelde profesyonellikten uzak kendilerinde belirli bir bölge olmadığı gibi değer tespiti ve emlak piyasasını bilmiyorlar. Onun içinde konuttun değerini tespti edemiyorlar ve müşterinin söylediği rakam üzerinden hareket ediyorlar. 

Mersinde satılık daire ilanlarına bakılırsa 12.000  ile 14.000  arasında sadece mezitli de satılık daire ile Yenişehir'de satılık dairelerin toplamı olarak karsımıza çıkıyor diğer sahibinden, hürriyet emlak ile milliyet ve emlak jet ilanlarını da hesaplarsak yaklaşık olarak 25.000 tane Mersinde satılık daire çıkıyor. Oysa bir satılık olan bir dairenin en az 3 emlak ofisi tarafından ilana verildiğini de hesaplamak gerekiyor. 

Mersinde gayrimenkul ofislerinde  iyi bir gayrimenkul danışmanında ve emlak ofisinde olmazı gerekli nitelikleri göremedim dersem ukalalık yapmış olmam. Daha çok bir masa, ıkı sandalye ve bir bilgisayarla otomobil oldu mu tamamdır bu iş diyenler var.  Geçenlerde Mezitli de bir emlak ofisinde tece tarafında daire fiyatlarının 300.00 TL civarında olduğunu söyledi bende orada konut değer artısı olmuyor yatırım yapmak için iyi bölge değil dedim  abi dedi daha ne kadar değer alacak dedi bende kendisine yıllık ne kadar değer aldı dedim bilmiyorum dedi oysa hemen 1 km uzağında olan bölgede yıllık değer artısı % 27 Tece de % 1 oranında olduğunu söyledim daha kendi bölgelerinde değer artısını bilmeyen biri nasıl olur da Mersinde gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen insanlara doğru bilgilerle yardımcı olur. 


Mersinde emlak yatırım yapmak karlı ama doğru yerden doğru fiyatla alınırsa yatırım mantıklı olur. Tamam emlak da zarar etme riskiniz yok ama kazançtan zarar etme riskiniz var.  Yatırım ciddi iş doğru gayrimenkul yatırımı yapmak içinde işi bilenle yolla çıkmak lazım.  Öyle ki alıcılar emlak danışmanlarından daha fazla bölgeye hakimler. Franchise alarak emlak işini yapan 7 Markalı ofis gördüm ama onlarda sadece marka var kurumsal anlayış yok ne yazık ki? Ancak franchise almadan da takdir edilen 4 tane emlak ofısı var ki artık yerel marka olmuşlar. 

Yorumlar