Mersinde Satılık Daire Fiyatları




Mersinde gayrimenkul değer artısı son yıllarda süriyelilerin yerleşmesi ve site anlayışının gelişmesine paralel olarak gayrimenkul fiyatları yılık bazda ortalama en az % 15 den % 30 kadar değer artısı sağlanmış olup daireler 100 m2 bazında ortalama Mersinde satılık daireler 90.000 TL İle 300.00 TL arasında fiyatlar değişkenlik gösteriyor. 

Mersinde konut fiyatlarının bu kadar farklı olmasının nedeni kimileri müstakil binada olup kat, yön ve sosyal tesislerinin olmaması şehirden biraz  uzak olmasından kaynaklanıyor. Bu gün Mersin emlak piyasasında site ve sosyal tesislerinin çeşitlilik, ulaşım, konum gibi kriterler de göz önünde alındığında m2 rakamları 900 TL İle 2000 TL Arasında farklı fiyatlarda daire bulmak gayet normal duruma geldi. 

Mersinde konut almak isteyenler öncelikle Mersin emlak piyasasını araştırması gerekiyor. Mersinde emlakçılık anlayışı gelişmiş olup genelde insanlar Mersin emlak ofisleri  satış yada kiralama yaparak Mersin satılık daire ve Mersinde kiralık evler emlakcılıar aracılığı ile satış yada kiralama yapılıyor. Bununla birlikte mersinde sahibinden satılık daire bulmak mümkünken Mersinde inşaat firmasından satılık daire bulmak çok kolay. Mersinde emlak cıdan satılık daire olmasının yanında Mersinde inşaat projesinden satılık daireler, Mersinde sahibinden satılık daire bulmak son derece kolay. 

Mersinde satılık daire alarak gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen gayrimenkul yatırımcıları öncelikle kendi bütçelerini belirlemeli ve değer artısı yüksek olan bölgelerde bütçelerine göre uygun olmak şartı ile daire karşılığı iş yapan firmalardan piyasa fiyatının daha altında daire bularak satın alma ve piyasa değeri ile birlikte değer artısından ciddi anlamda yıllık % 50 lilerde  kadar kazanç sağlamaları mümkündür. 

Mersinde inşaat firmasından satılık daire almak güvenilir firma ve satış yapan firma net olarak sözleşmede garanti veriyor ve teslimat tarihi net olup yapılan ödeme kadar size teminat yada senet vermesini isteyin ve kesinlikle güvenilir inşaat firmasından daire alarak sözleşme yapın. 

Mersinde satılık 3+1 daire ile yine mersinde satılık 2+1 dairelere talep fazla iken 1+1 dairelere daha çok üniversite örgenciler talep ediyor. Değer artısı % 30 olan bir yerden 500.00 tl ye daire almak yerine değer artısı % 20 olan yerde 3 daire almak size iki kat para kazanıdır. Eğer kira getirisi için mersinde konut almak istiyorsanız o zaman 2+1 daire almak daha mantıklı bir seçenek olarak öne çıkıyor. 

Gayrimenkul yatırımı kisinin tam olarak ne istediğine ve ne için yatırım yapacak olmasına bağlıdır. Yeni bir yaşam biçimi ile hızla değer artısı olan bir yerde elit kesimde istiyorsa o zaman gelişen bölgede sosyal tesisleri bol olan bir site daha mantıklı seçenek gibi duruyor. Sadece kira ve değer artsından sağlamak kazanç istiyorsa mersinde satılık 3+1 dairelerden 100 m2 olanlarında önem vermeli yada yada Mersinde satılık 2+1 daireler üzerinde yoğunlaşmalıdır. İnşaat firmasından alınması durumunda öncen ödeme yapılması durumunda kalan miktarı proje bitirene kadar aylık ödeyerek tamamlanması durumunda faiz yükünden kurtulmuş olunuyor. 

Al, sat yöntemi ile para kazanmak isteyenler kat karşılığı iş yapan firmalardan yada inşaat firmalarından temelden giriş yapmaları gerekiyor. Böylece alım yaparken kazanır ve satış yaparken bir daha kazanır. Aslında bunu tam olarak alınacak konut belirlendikten sonra oranın değeri artısı ve fiyat ile diğer sosyal kriterler baz alınarak değeri hesaplanmalı ve alınma istenen fiyat teklif edilmelidir. Çünkü gayrimenkul de hic bir zaman istenen rakamda satış olmaz. İstenen rakamlar satılan rakam arasında fark olup son rakam masa da beli olur. Mersinde satılık dairelerde en çok Yenişehir de satılık daire ve Mezitli de satılık daireler simdi daha çok talep görüyor.

Yorumlar