Hevesli Girişimci Hata Yapiyor

İnanç yoksa heves de yok oluyor.  Hevesiz plan başarısız, plansız heves ise falaket oluyor. Hevesli insan şapşal oluyor. Özelikle yeni girişimciler fazla bilgisiz ve hevesli oldukları için büyük Hatalar yapıyorlar.

Bir heves ve güzel duygularla açılan işletmeler ne yazık ki kısa zaman sonra kapanmak zorunda kalıyor. Başarı için inanç, heves, bilgi ile ayaklar yere sağlam basması için olabilirlik sınırları içinde planlı olmalı ve işin uzmanından destek almaları gerekiyor.

Yeni işletme kuracaklar yada işletmesini yeniden yapılandırmak isteyen insanlar ilk önce sağlam elle tutulur limitleri belirli planlar yapmalı ve uygulanabilir olmalıdır.

Hiç bir iş kağıt üzerinde olduğu gibi yada rüyadaki gibi olmaz. Yeni iş kurmak isteyen girişimciler her şeyi n yolunda gidecegini ve kisa zamanda zengin olacaklarının rüyasını görüyorlar.

Genelde kendi zayıf yanlarini bilmiyorlar yada göremiyorlar ve güçlü yanlarının olduğundan daha fazla güçlü olduğunu başkalarının yapamadığını hayal ediyorlar yada ürün veya hizmetlerine o kadar çok güveniyorlar ki rakipleri araştırmaya bile gerek görmüyorlar.

Kervan yolda düzelir mantığı ile ellerindeki az sermaye ile işin içine dalıyorlar ama kısa zamanda işin öyle olmadığının anlıyorlar ve ne yazık ki en fazla 2 yil sonunda iş yeri acanlarin % 80 ni iflas etmiş oluyorlar.

Arkadaşlar iş kurmak zor değil ama oyunda değil İş kurarken planlama, araştırma, işi yapanlardan destek ve öneri, finansman, pazarlama ve satış, ekip oluşturma, ürün ve hizmetlerin maliyeti, satış rakamları ve vergiler ile işin hukuki yönlerini araştırılması gerekiyor. Yoksa hiç bir zaman umduğunuzu bulamazsınız.


Yorumlar