Bilgi mi Tecrübe mi Daha Önemli?

Artık bilginin hiç bir önemi yok çünkü yayılan bilgi hem hızla değer kayıp eder hem de isteyen herkes bedava denilecek maliyet ile ulaşabilir. Asıl önemli olan tecrübe ve bilgileri birleştirerek yeni fikirler çıkarmak uygulamak ve sonuçlandırmak, bilginin yanınca insanın kişisel nitelikleri de olması lazım. Cesareti olan her şeyi değiştirir.

Yanlış anlaşılmasin bilgi önemsiz demiyorum ama genel bilginin bir önemi kalmadı özel bilgi sizi farklı yapar. Size özel bilgi olması içinde öğrenmeye açık birey yada ekipler olmalı ve firma içinde bütün yapılan işlemler kayıt altına alınarak analiz yapılması gerekiyor.  Bu zamanda firmalarin sermayesi bilgili inisiyatif alabilen çalışanlar ile müsteriler oluştur. 

Yeni kurulan firmalara deneyim sahipleri ile ekip oluşturma ve danışmanlardan faydalanması hızla kalkmasına neden olup hemen karliliga geçer. İşe elaman alarak yetiştirmeye kalkmak hem maliyet hem de risk artırır oysa deneyim sahibi insan pahalı fiyata danışman yada çalışan olsa da getirisi olduğu için ucuza gelir.


Yorumlar