Fikir Bulmak İçin İlham mi Gelmesi Gerekiyor

Herkes bir iş fikri peşinde koşuyor ama gerçekten insanlar iş fikirleri bulmak yerine başkalarının iş fikirlerini kopyalamak daha kolay  geliyor. Onun için insanlar yeni iş fikri bulmak yerine kim ne yapmış diyerek araştırma yapıyorlar ve yapılmışı yapmaya kalıyorlar.

İş kurmak ve yatırım yapma konusunda bir insan ne kadar iyi gözlem ve araştırma yaparsa yapsın görmediği yada öğrenemedigi kesin bir nokta olur.

Bazı insanlar bir iş başarısı göstermek yada iyi fikir bulmak için kendilerine ilham gelmesini bekliyorlar oysa bekleyen insana hiç bir şey gelmez. Hava gelmesi için bile pencereyi acmaniz lazım. Dolayısıyla bekleyerek kendilerine iyi bir fikir gelmesini bekleyenler hayatlarının sonuna kadar bekler yada başka birilerinin fikirlerini kendilerine ilham kaynağı olarak kabul edip o insanın her hareketini ve kelimesi kelimesine düşüncellerin hiç döşenmeden kabul eder.

Başkasini takip eden insan hiç bir zaman işinde en iyisi olamaz ve hep geriden gelen olur.  Onun için kendinize gere uygun iş fikri bularak onuna ilgili bilgi ve tecrübeli insanlardan yardım almak lazım.

İnsanlara ilham gelmesi diye bir şey yok ve sadece aptal insanlar kendilerini iyi para kazandıracak iş fikirlerinin İlhami gelmesini beklerler oysa bana göre ilham insanın aklına gelen fikiri bilgi ve tecrübelerine dayanarak kendi fikirlerini imha ederek yeni fikirlerin bilgilerin çarpışarak birleşip yeni fikirler ortaya çıkmasıdır.

Yeni fikir bulmak yada diğerlerinin dediği gibi ilham gelmesi için insanın bir konuda uzmanlaşması be o konu üzerine sürekli öğrenmeye devam ederek,  sürekli sorgulayan iyi gözlem ve deneyim sahibi insanlarda meydana gelir. Yoksa İlham gelmesini beklerseniz önce Azrail gelir.

Yorumlar