Girişimcilik Hikayeleri

Fantastik hikayelere bakarak girişimci olursan sonun dramatik olur. Uyanın girişimcilik ruya olmadığı gibi işletme stratejiniz umut olamaz. Bazı danışmanların insanları gaza getirmeleri başarılı olmanızı sağlamaz.  İşletmecilik iş değil yaşam biçimidir. Yanlış girişim yapmaktansa hic girişim yapmayin ki en azından sermayenizi kayıp etmeyin. Sağlıkli karar almak için güvendiğiniz bir yol göstericiniz olsun.

Özellikle franchise ise veren firmalar adeta ürün ve franchise hakkı satmak için yanlış Maliyet üzerinden fizibilite hesabı yaparak çok kısa sürüde amortisman ederek cok para kazanacağını ifade ediyorlar. 

Bazıları da ürün satmak için yanlış yada yanlı yönlendirme yapıyorlar. Özellikle gida, emlak franchise veren firmalar işi fazla abartma eğilimi içinde oluyorlar. 

Satış ve Pazarlama eğitimlerinde afrodizyak seklinde bir eğitim verilir ve egitim alan insan hayal dünyasinda yaşar. Özelikle yapanci franchise veren firmalar eğitimde 1 ev kıraladan 3 konut satışı 1 arsa ve iki fabrika satışına kadar ayda 10.000 tl den fazla para kazanmak mümkün derler ama bu sadece 100 de 1 kişinin  başına gelir. Network olayını hiç girmeyin. 

Satış eğitimlerinde işe satış seminerlerinde sürekli birinin Ütopya satış olayını anlatırlar ve sürekli yurt dışından örnek verirler.  Köylü çocuk şehire yerleşti bir markette satış yaparken bir müşteri Ped almaya gelir ve adama 30.000 dolarlık satış yapan der gibi

Yeni iş kuranlar kisa zamanda para kazanmak istedikleri için detaylı düşünmeden karar verir piyasa ve ürün analizi yapmadan birinin lafına bakarak yada özenerek karar alır kendine olan güven ile ürün ve yeteneklerini fazla abartma eğiliminde olurlar. 

Hele o kişisel gelişim ve yaşam koclarinin girişimcilik, satış ve Pazarlama, insanın kaynaklarında ellerin de veri olmadan hiç bir bilgi ve deneyim olmadan nette yabancı kaynaklarından  çeviri yaparak yafa bir lac kitap dan alıntı Yaparak eğitim verenler kitap basarak yazar oldum diyenler bile var.

Ne yazdıklarıni verilen mesaji kendileri yapmadıklari ve yazmadiklari için içsellestiremez ve aktaramazlar. Sadece eğitim aldığınıza dair belge ve 2 ay sonra etkisi geçen bir gaz alırsınız


Yorumlar