İnsanlar Neden Çok Konuşur?

Çok konuşan insanlari oldum olası sevmem az , öz yeteri kadar kelime ile anlatmaya çalışıyorum. Oysa bazı insanlar o kadar çok konuşuyor ki asıl söylenmesi gerekir. Yoksa çok konuşma ile  konu arada kaynayıp gidiyor.

Bana göre çok konuşan insanlar kendilerini bilmedikleri konuda uzman göstermek ve eksik bilgilerini gizlemek için çok konuşur. Her konuda her şeyi bilirim diyenler çok konuşarak bilgisiz olduklarını kapatırken kendilerini yetersiz görmenin eziklik psikolojisini yaşayan zavallılardir.

Aklı az olanın konuşurken sözleri çok olur. Çünkü bilmediği konuyu anlatacak net cümle kuramaz bunun için kelime kalabalığı yaparak bilgi eksikliğini kapatmaya çalışır.

İş hayatında olsun çok konuşmanin yetenek ve gerekli olduğunu gösteriyorlar ama başarı satışci yada iyi bir iletişim kurmak için soru sormak ve dinleyerek insanın net olarak ihtiyacını analiz ederek sonuç almaktır.

Bir yazarlar bir de kendini iki makale yada bir kitap okumakla kendini uzman zan eden insanlar lafi uzatırlar. Lafi uzatmak yada sözü dolandırmak 5 dk anlatılacak kelimeyi 30 dk da anlatmak yada toplantilari uzatmak size fayda sağlamaz.


Yorumlar