İş Kurmak veya Kurmamak

Ülkemizde son zamanlarda girişimcilik ilgi çekiyor ve insanlarda kendi işini kurmak ve patron olmak isteği artı. Bir ülkenin kalkınmasi girişimci sayısında artış olmasına bağlı.  Bu çağda icat etmekden çok üretim yapmak ve satışa yani girişimcilikte.

Geçen yila oranla kapanan işletme sayısı % 35 artarken açılan işletmeler de % 24 artış oldu.  Özellikle KOSGEB destekleri ve danışmanların gaz vermesi ile insanlar os kurmakda hevesli ama işi devam ettirmek de sorunlari olduğunu gösteriyor.

İşletme kurmak dan daha önemli işi devamını sağlamak önemlidir. İş kuranlar finansal yönetim yetersiz sermaye , organize edememe, vergi sistemi ve isletme yönetim bilgisi olmaması ne yazık ki iflas etmelerine neden oluyor. 

Arkadaşlar iş kurmak iyidir ama yanlış iş kurmak değil.  Yanlış iş kurmak yerine her gün alarmı kurarak kalkmak daha iyidir.  Kendi işinizo kurmak da semaya kayıp etme ve iflas etme riski vardır.  Çalışan olduğunuzda işe sadece işini kayıp etme riski vardır.  İşletme kurma sırasında kesinlikle birilerinden yardım alın iş planı ve yatırım fizibilitesini hazırlayın. 


Yorumlar