İş Planı Yapmak Başarılı İşletme Yönetimi Demek Mi?

Bir iş planı yapmak ile işletme yönetimi yapmak aynı değildir.  İş plani sadece bilgi ile yapılmaktadır oysa işletme yönetimi bilginin yanında deneyim gerekiyor.

Ne yazık ki sadece girişimcilik  altında ister danışmandan isterse KOSGEB girişim eğitimi alanlar is planlamada iyi ama iş yönetime gelince cuvalayarak kisa zamanda iflas ile karşılaşiyorlar.

İş plani sadece işin nerede ne zaman kiminle nasıl ve ne kadar bütçe ile yapılacağını belirlerken genelde netten alınma bir pazar araştırma ile sözde zayif ve güçlü tarafları ile yazmaktir.

Oysa netten alinma pazar araştırma yerine yerel pazar araştırma yaparken uygulama da oluşacak değişiklikler se göz önünde alınarak duruma ve şartlara göre is planını güncellemele ve karar almaktır.  Kisaca iş plani bir dağ gezisi için  planlama yapmak ama dağ da hayata kalmak için bilgi ve tecrübeye göre kararlar almaktır.

İyi bir iş planı sizi başarıya götürür ama asil marifet işletmecinin işletme yönetimi bilgisi,  deneyim ve kişisel niteliklerinde. Siz ne kadar iyi planlama yaparsanız yapın uygulama yoksa iş başarısız Olur.

Yorumlar