Kendi İşini Kurmak İle İş Kurmak Arasındaki Fark

Kendi işini kurmak ile iş kurmak çok farklı olup arada ince bir cizogor fark vardır.  Kendi işini kuranlar işi kendisi yapar ve işin içinde çalışır.  İş kuranlar ise işin içinde yerine işin üzerinde üzerinde çalışır işi elemanlara yaptırır.

Kendi işini kuranlar her işi kendileri yapar,  ekip kuramaz kimseye güvenemez ve her şeyi kendisi yapmak ve kontrol etmek zorunda kalır.  Kendi işini yapanlar genelde tek başına yada en fazla 3 kişi ile çalışır.  Genelde giderlerini karşılayacak ladar yada biraz fazla para kazanir. 

İş kuranlar işe işletme bilgisi olan ekip kurma,  Yönetim,  organize ve sorumluluk görev dağılımı yapmasını bilenler olup en az 4 kişi ve üzeri elamanla çalışan kendisi de işin üzerinde işi geliştirme,  iş fırsatlarıni araştırma ve yatırım konularına bakan daha fazla is yeri açma ve karlı hale getirmek için çalışır. 

İş kuranlar patron olur kendi işini kuranlar işe başkasının yanında çalışmak yerine kendi işini yapan serbest çalışan olarak tanımak daha mantikli değil mi?

Arkadaşlar sadece başkasinin yanında çalışmamak için kendi işinizi kurmayin iş kurmak geçimini sağlamak değil daha fazla para kazanarak amaçlarınıza ulaşmak için yatırım ve harcama yapmak olmalı. 


Yorumlar