linkedin İş Paylaşımlarım

Gelirinizin altinda standartlarda bir hayat yaşamak sorun olmaz ama gelirinin üstünde hayat yaşamak isteyenlere her zaman sorun olur.

Lükse düşünlük nedeni ile Fakirler Yoksul,  orta gelirliler lüks icinde fakir gibi yaşıyor.

Gerçek iş adamları  çocuklarına mal bırakmaz.    Onlara işletme kültürü ile birlikte sorunlara çözüm üretmeyi öğretir.

Lükse düşünlük nedeni ile Fakirler Yoksul,  orta gelirliler lüks icinde fakir gibi yaşıyor. Oysa fakirler meslek edinme veya işletme kurarak bir üst sinifa geçiş yaparken orta gelirler işletme ve yatırım yaparak varlıkli  olma potansiyelleri var.  Gelirinin altinda yaşamak sorun olmaz ama gelirlerinin üzerinde yaşamak her zaman sorun olur

İşletme strateji en ucuz fiyat üzerine kurulu işletmelerin yöneticileri hiç işletme bilgisi olmayan önce kalitesizlik sonra müşteri memnuniyetsizlik daha sonra yetersiz semaya ve iflas ile karşı karşıya kalmak zorundadır.  Ayni zamanda işlemeci karaktersiz olarak anılır ve hic sevilmeyen tipler olurlar. Sadece fiyatta bakan kişilerde olacaklari kabul etmiş olur.

En doğru iş diye bir kelime yok. En doğru iş yaptığınız, bildiginiz ve yönetebildiginiz iş tir. Bu gün kağıt satan para kazanıyor ama altın satan iflas ediyorsa demek ki her şey yönetim de bitiyor.

Bizde rakipleri kotulemek. Iftira atmak. urunlerini taklit etmek. Engelemek ve calisanlarini ayartmak ve zarara ugratmak gerekli rakabet olaral algilaniyor. Oysa rakebet daha iyisini yapmak icin bilgi birikimi paylasarak daha fazla katma degerli urunler uretmek maliyeti azaltmak ulke ve vatandas olarak kalkinma olmalidir.

Bilenler ve bilirim diyenler. Bilen insan bildiği konuda acaba yanlış mi biliyorum diyerek öğrenmeye çalışır ve araştırırken sadece bir konuya odaklanır. Her şeyi bilirim diyenler hiç bir konuda uzman olmazken her konuda fikirler vardır ve hiç bir zaman bilmediklerini dile getirmezler. Aslında her konuda fikirleri olanlar başarısız oldularını bilip öğrenmek yerine söz soylerek eziklik psikolojilerini bastirmaya çalışarak akıli ve bilgili görünme cabasidir.

Türkiye de yapılan yatırımların % 42 si banka kredisi kullanılarak yapıldı. Bu da Türkiye de yatırım yapmak için güvenilir olduğunun göstergesidir.

Artık bilginin hiç bir önemi yok çünkü yayılan bilgi hem hızla değer kayıp eder hem de isteyen herkes bedava denilecek maliyet ile ulaşabilir. Asıl önemli olan tecrübe ve bilgileri birleştirerek yeni fikirler çıkarmak uygulamak ve sonuçlandırmak, bilginin yanında insanın kişisel nitelikleri de olması lazım. Cesareti olan her şeyi değiştirir.

Sadece aptal insanlar geçmiş başarıları ile övünerek eski yaptıkları gibi tekrar yaparlarsa başarılı olacağına inanırlar ama zamanda şartlar da olanaklar da insanların beklentileri de değişmiştir.

İnsanlara ilham gelmesi diye bir şey yok ve sadece aptal insanlar kendilerini iyi para kazandıracak iş fikirlerinin İlhami gelmesini beklerler oysa bana göre ilham insanın aklına gelen fikiri bilgi ve tecrübelerine dayanarak kendi fikirlerini imha ederek yeni fikirlerin bilgilerin çarpışarak birleşip yeni fikirler ortaya çıkmasıdır.

İŞLETMECİLİK İŞ Mİ OĞLUM Bundan yıllar önce İstanbul Tuzla'da arkadaş ile sahilde oturuyoruz. Arkadaşın babası geldi hoş beşten sonra tanışma sırasında Bana ne iş yaparsın dedi bende işletme yönetim ve yatırım danışmanıyım dedim adam bana baktı boş işlerle uğraşma bir mesleğin olsun dedi. Aslında bu adamın düşünce yapışı tamda bizim insanımızın düşünce yapısına uyuyor onlara göre işletme, yatırım, pazarlama, satış, reklam, iş kurma, girişimcilik, ar ge boş işlerdir. İş dediğin sabah gidersin akşam gelir sana denilen yapar ay sonu aylığını alırsın yada devlet memuru olursun.


Yorumlar