Olumlu Düşünen ve Olumsuz Düşünen İnsanlar

Bir fikir sorulduğunda insanlar 3 farkli görüş bildirler. Bildirdiği görüş de o insanın kafa yapısının gösterir. 

1. Olumsuz insanlar bir iş, fikir ve konuda fikirleri sorulduğunda kendileri hemen o işin neden olmayacağıni gösterme düşüncesi ile yapılamaz ve imkansız olduğunu anlatırlar.  Bu kadar insan yapmadi sen mi yapacaksın veya aklıni başına al gözün yükseklerde olmasın der.

Kendileri başarısiz olduklarını gizlemek için sanki o isin uzmanı gibi yansitarak sizinde başarısız olmanizi umut ederler. Bu tip insanlar başkasının başarısız olmalarından beslenir ve kendilerini vicdanen rahatlmaya çalışırak içindeki eziklik duygusunu bastırırlar.

Olumsuz insanlar panik halinde sürekli yogun kendilerinin meşgul olduklarını ifade ederek önemli insan olduları izlenimi uyandırmak isterler.  hizli konusur, aceleci, plansız,  okumaya karsi , eğitimi gereksiz ve her seyi bildiklerini iade ederler.

2. Bu grup insanlar ise aşırı iyimser olduklarından herseyin istemekle mümkün olduğunu ifade ederler. Daha cok kendisini bir kişisel gelişim danışmani ve yasam koçu gibi görür ve insanlara hep akil verme bir kac tane kulaga hos gelen sözler ifade ederken konusunda bir kaç kişinin sözünü ağızlarında sakiz yaparak bir kac tane de yapanci terim öğrenerek uzman havasina takılıyor. 

olumlu düşünün insanlar olumsuz düşünen insanlardan daha faydalı çünkü olumsuz insanlar sizin enerjinizi yok ederken olumlu insanlar sizi motive ederler ancak olumlu insanlar da plansız,  hizli konuşan ve ne yazikki kendilerini hee konuda bilgisi olan zan ederler.

olumlu düşünen insanlar kendi fikirlerini en iyisi olduğunu idaa ederler ve risk yönetimi konusunda başarısız her başarısızlığı bir ders olarak aldıkları için yenilgilerini bile başarı adimi olaral görüşürler özelikle 850 tl verip 1 aylik kurs ile kendilerini kişisel gelişim yada yaşam koçu,  pazarlama uzmanı islemte koçu, kariyer danışmani olarak ifaede ederler. 

Bunlar ne psikoloji nede isletme ve sosyal hayat, ilişki ve iletişim konularında tam bilgisi olmayan ortaya karışık yarim yamalak bilgi ile akil verip para alirlar. Ne yazik ki çoğu insan bunlara kanar.

3. Bu grup insanlar ise gerçekleri bilip olumlu düşünen fikirlerin yada işin olumsuz tarafını görüp planlı şekilde risk yönetimine dikkat eden işin olumlu, olumsuz ve işin gerçeklerini gören sadece bir konuda uzman olup yavas konuşan öğrenme ve eğitime acik insanlar olup işin olumlu yanlarında olumsuz taraflarını görerek bilmediği noktalarda insanlardan yardım isteyen yada ben bu konuya bilmiyorum diyecek kadar kendini taniyan yavaş ve onemli noktalara vurgu yaparak konuşan insanlardır. 

Sırf olumlu düşünmek ile başarılı olunsaydı dünyada ki insanların yarısı başarılı olurdu ve en cok da iyimserlik de bir kac kişisel kitap okumakla hayatlari değişirdi. Kişisel gelişime karsi degilim ama kişisel gelişim adi altında yaşam koclarinin insanlara bilgi ve egitim vermeden gaz vermelerini karşıyım.


Yorumlar