Para Harcamadan Zengin Olunur Mu?

Zengin olmak istemeyen insan var mi? insanımiz son zamanlarda kolay yoldan hızlı zengin olmak ve rahat hayat yaşamak istiyoar. Tvde izledikleri yaşama ulaşmak lüks ev ve arac sahibi olmak gösterişli bir hayat yaşayarken yorulmakta istemiyorlar.

Zengin olmakla alakali google de yapılan aramalar da hep kolay para kazanma peşinde insanlar kokay para kazanmak deyince akla gelen şans oyunları ve borsa da bir ayda köşeyi dönme düşüncesi var.

Danışmanlik yaptığım için zaman zaman bana da hic sermayem yok ne iş yapabilirim bana bir yol göster diyorlar.  Arkadaşlar benim elimde sihirli değnek yok ve zengin olmak o kadar da kolay değil. 

Bir düşünun herkes zengin olmanın kolay yolunu arıyor ama tulumbadan su çekmek için bile su koymak gerekiyor.  Yani para olmadan para kazanmak sadece hikaye kitaplarında ve rüya ile dizilerde olur. 
Tabi ki gayrimesru yollar var ama  hiç önermem. sonra başıniz belaya girer daha önceki hayatınizi mumla atarsınız.  interker üzerinde yada kitaplarda yazılan zengin olma yöntemleri genelde hikâyedir.

Zengin olmaksa hak ediş yöntemi vardır.  Dede de varsa babada olur sizde de olur.  para yoktan var edilemez fakat var olan para çok çabuk yok edilebilir.  Peki baba da yoksa sizde yok mu olacak Üzgünüm siz zengin olma planı yapar ve uygularsaniz siz sadece biraz daha varlıkli olursunuz çocuğunuz akılı ise paraya para katmasini öğrenir devam eder yoksa sizin yaptığınız da buhar olur gider. 

Devlet destekleri ile para harcamadan iş kurmak veya yatırim yapma hayalini de unutun.   Diyeceksiniz ki mümkün değil mi. Mümkün değil demiyorum ama kolay değil diyorum.  Gelelim şimdi zengin nasil olunur. 

Öncelikle zengin olmak için iki olmaz ise olmaz vardır.  1. İçsel nitelik 2. işe Dış olanaklar Dış olanaklar ile içsel nitelikler bir birine o kadar çok girmiş ki ayırmak mümkün değil. 

1. İçsel niteliğinde olanlar mesleki bilgi,  işletme bilgisi,  Yatırım bilgisi,  psikolojik hazırlık kendine güven ve mücadele ruhu olmalı. 

2. Dışsal nitelik olarak Sermaye,  İş bağlantı yapacağınız kişiler,  yer, müşteri,  makine ekipman yer, ekip Kanunlarlara bağlıdır. 

Her ne kadar siz bilgili ve işi bilen olsanız da sermaye olmadan olmaz. Oncelikle kendinize bir zengin olma planı hazırlayın işletme kurmak için is fikri, İş fikrini hayata geçirmek için para olmalı.  Bunub için hic paranız yoksa yeterli sermaye sağlamak için bir yerde çalışmaniz gerekir.   ondam sonra isletme kurmak ve isletmeyi iyi yöneterek para kazanmak yeni yatırımlar yapmak gerekir. 

İş fikriniz var, isletme kurdunuz var olan işletmeyi büyütmek için is geliştirmeye gitmeniz gerekiyor.  İşletme kurarak zengin olmayi bekleyenler genelde ilk 3 yilda işi kapatarak gidiyorlar. işletme kurmak kadar devam ettirmek daha önemli. 

Devam ettirmek için işletme bilgisi olmasi gerekiyor.  ekip kurma,  vergiler,  gider. &hizmet ve ürün fiyatlandırma,  organize etme ve finans yönetimi,  satış ve Pazarlama,  Maliyet hesaplama, bayilik ve franchise sistemi oluşturmak,  Finans yönetimi yapmak önemlidir.  Sadece finansal yönetimde vergiler yüzünden iflas eden işletmeler vardır. 

Herkes bir günde zengin olmak 2 yılda milyon dolar para kazanmak istiyor ama bu hemen olacak işler değil.  Koyduğunuz sermayenin %30 kadar sermaya artırması yapmak bile büyük başarıdır.  Bu gün 10 koydum 2 ay sonra 20  olur sözüne pek inanmayin.

Şehir efsanelerine gore adam 1 yılda ev araba aldı gibi hikayelere yada is adamlarının hayatlarını anlatmasina güvenmeyin.  hepsi kurgu ve hikaye hic bir iş adami size sermaye ve iflas etme durumunu anlatmaz çünkü itibar zedelenir. Zaten yazılan ve anlatılan iş adamlarının hayatlari da kişisel markalaşma çalışmalari için bir reklam olarak görmek gerekir. 

İşletmesi olanlar bana hic para harcamadan iş gelisme , satışlari artırma,  Maliyet düşürme ve gelir artırmami kendisini zengin etmemi bekliyor. Bende bu çalışmalar için para lazım dediğin zaman geri adım atıyorlar. Fikirlerinin olup olmayacağını öğrenmek için danışmanlik parası istediğim de olmaz diyorlar.  Bende kusura bakmayın 13 yılık deneyim ve tecrübe ile sizin için işe yarar bilgileri cimbiz ile size vermem için bir bedel olması lazım diyorum.   Zaman zaman is yaparsak size ödeme yaparız diyorlar iyi de benim verdiğim bilgileri alip bana para vermemek için yapmadik derseniz yada sizin fikriniz mantıklı olmadığı sonucuna karar verirsiniz ne olacak. 
Unutmayin zarardan korunmak da  kardir.  Danışmanlar size bilgi ve deneyimlerinden faydalanarak zarardan kacinmaniza veya daha az maliyet ile daha fazla kazanmanıza destek olur. 

Zengin olmanın yollarını ararken yolunuzu kayip etmeyin Kişisel gelişim ve yaşam koclari yada işletme kurmak girişimcilikde başarı diye hikaye anlatan insanlara para kaptırmayin. 

Insanlara yüksekden bakarak küçümseyen ve her insanın bilgisiz cahil kendilerinin işe her konuda bilgisi olup otorite zan ederler.  Bunlar hayatlarında iş kurmamis yada kurumsal firmalarda kariyer yaparak ömrünü Akvaryumlar balıkları gibi geçiren gerçek  startup dan habersiz olanlar insanlara harita üzerinden yol tarif ederler, Hikayeler anlatarak insanlara eğitim verdiklerini zan ediyorlar.

Bunlar sadece bilgi ve iş planı ile başarılı işletmeci olunur derler ama iş hayatında iflas ederler. çoğu da baba parası ile iş yeri açan sıfırdan hiç iş kurmayanlar kendilerine danışman derler. Yolu yoldan giden işi de yapanlardan öğrenin ve size yol gösteren değil yöntem gösteren biri olsun. 


Yorumlar