TÜRKİYE’DE İŞSİZLİK VAR MI?

Mehmet Ali Metinyurt Beyin yazisini sizinle paylaşıyorum. Sizce de doğru mu

TÜRKİYE’DE İŞSİZLİK VAR MI?

1. Bugün eleman aramayan işyeri yoktur neredeyse.. Büyük firmalar yanında kobiler de çok sayıda personele ihtiyaç duymaktadır. Çevrenizde bir işletmeye girin ve sorun lütfen; “şu an nasıl bir eleman olsa işe alırsınız” diye..

2. Halen İş-Kur, maaş + SSK imkânı sunmasına ve iş garantisi vermesine rağmen meslek edindirme kurslarına katılacak kimse bulamıyor, ilginç di mi?

3. Hayatın gerçeğinden uzak ülkemizde her aile; çocuğunun doktor, avukat, mühendis ya da hangi alanda olursa olsun memur olmasını istiyor.

4. Maaş mı? Asgari ücret mi? Asgari ücretle çalışan nerde? Hele özel işlerde; elinizdeki telefondan birkaç numara çevirin ve bir marangoz çağırın bir iş için sorun bakalım servis ücreti kaç para? Eve temizliğe gelen kadının yevmiyesi ne kadar? Bir tesisatçı, bir boya ustasının günlük çalışma ücretini biliyor musunuz?

5. O yüzdendir ki, Türkiye kaçak işçi yatağı haline geldi.. Ev hizmetlerinde zaten Türkler çalışmıyor ve Bakanlık ta mecburen bu tür işlerde yabancılara çalışma izni veriyor artık..

6. Türkiye emekliler cenneti adeta.. Yaklaşık 12 Milyon civarında emeklimiz var yani neredeyse her aileye bir emekli düşüyor.. Emekliler geçim sıkıntısı çekse de çalışmayı tercih etmiyorlar.. Kasaba ve köylerde besicilik, ekim-bahçe falan da yapılmıyor artık.. Çünkü buralarda emekli maaşıyla 'keyf çatmak' nispeten daha kolay!

Evet, ne çalışmak ne de öğrenmek isteyen bir kimse yok ortalarda.. Neden? Çünkü benim Türkiyeli kardeşim iş beğenmez,  masa başı aylik 3000 tl sigorta ve ek prim hafta sonları tatil olsun az iş olsun ama nitelik de istemsin istiyor.   ailesinden aldığı destekle çalışmak yerine aylak-aylak gezmeyi yeğler, hak etmediği pozisyonları, hak etmediği bedelleri ister.. Oysa her şeyden önce Japonların ‘ben bugün daha iyi ne yapabilirim’ anlayışı olmalı ve boş oturmak, gezip-tozmaktansa çalışıp üretmek gerek değil mi?

TAZE ÖRNEKLER

ÖRNEK-I ACİL İŞÇİ İTHALİ TALEBİ / TAZE HABER
Şimdi Hürriyet okuyorum kahvaltı yaparken..
Süs Bitkileri İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu: “Acilen işçi ‘ithal’ edilmeli, 10 milyarlık iş hacmimiz var ama çalışacak işçi bulamıyoruz.. İşçi olmadığı için iş yapamıyoruz, ihracat tıkanma noktasında.. Hükümet yabancı işçiye izin vermeli.. Perişan durumdayız.."


Yorumlar