Bilgiye Ulaşmak Başarılı Olmak İçin Yeterli mi ?



Bizi farklı yapan bildiğimiz değil bildiklerimizi ne kadar uygulayarak sonuç almak için mücadele etmektir. Sadece bilgi bizi farklı yapsaydı bilgiye ulaşmanın o kadar hızlı ve ucuz olduğunu düşündüğümüzde o zaman hepimiz başarılı olmalı ama hiç farkımız olmamalı.

Bu zamanda bilgi olmadan başarmak mümkün olmayıp başarılı olmak için gerekli bilgiyi kendimiz deneyerek öğrenmek hem ömür yetmediği gibi ek maliyet ve zararlar meydana gelir.
Üstelik yalan,  yanlış ve çarpıtılmış bilgi bizim işimize yaramaz bize yarayan iş fikrimize bize ve yapılacak iş ile iş yerinin özelliklerime bağli olmasi için proje bazlı lokal,  bilgi olmalı.

Bilgi tamam diyelim birde bilgiyi uygulamak için kişilerde nitelik, sermaye ile deneyim ile teknik bilgi gerekiyor.  Unutmayınız teorik bilgiye değer katacak olan pratik bilgilerdir. İşte bu pratik olmadan bilgi değeri olmadığı için üniversite eğitmleri beklenen sonucu vermiyor.
Pratik bilgiler ve mücadele biçimi,  işe bakış açısı aile de başlar.  başarı da aile faktörünü göz arti etmek en büyük hatalardan biridir.  Çünkü insanın özgüveni aile de atılır.  

Yorumlar