Eğitimli Sermayeder Sahibi Olmanin Avantajı


Amaçsız eylem heba, eylemsiz amaç hayal olur. Bir eylemde bulunmak için önce amaç belirlemli ve amaca ulaşmak için gerekli adimlar olam kim, neden, nereye, nasıl, ne zaman, Ne  sorularina cevaplar verilmesi durumunda amaçlarınıza bağlı olarak eylem yaparsanız hedefee ulaşmak için gerekli sabır ve mücadele olursa o zaman amaçlarınıza ulaşırsınız.

Sermayeyi de es gecmemek gerek tabi. Ayrıca farklı değişkenler de var. Amac hedef ve hayallere kavuşmak için sadece çalışmak sabretmek ve mücadele etmek günümüzde tam yeterli olmuyor. Bazen bir dayı ile tüm degiskenlerin önüne geçilip koşar adım hedefe varilabiliyor.

Bazense bütün degiskenlere sahip olup yani emek mücadele sabır ve yettigi oranda sermaye olmasına rağmen hedefe varilmiyor. Herhalde zararın neresinden dönsen kardir sözü böyle durumlar için söylenmiş

İşletme Yönetimi gercekten apayrı bir beceri yetenek ve çaba istiyor. Çekirdekten ticaretle ugrasanlar çok daha iyi başarıyor bu işi. Bizim gibi dededen atadan bise olmadan kendi yaginda kavrulmaya çalışanlar için diğerlerine göre üç bes kat fazla caba gerekiyor.

Yalnız bu zamanda eğitim olmadan iş dünyasında büyümek imkansız gibi eğitim veya doğru danışmanlık almak alaylı olmaktan daha önemli zira alaylı olanlar babadan kalma işletme bilgisi ve deneyimi vardır. Alaylilarin avantajji hazır is yeri ve bol sermaya olmasınin yanında ailede işletme ve yatırım bilgisi olmasi diye düşünüyorum.

Katılıyorum kökten ticaretle buyuyenler işin mutfağında yetişiyor biraz daha şanslı oluyorlar. Elbette eğitimin etkisi de kaçınılmaz. Sonuçta en önemli basamağın piyasa analizi ve finansin sosyolojik boyutta nasıl degerlendirilebilecegini bilmek gerekir.


Yorumlar