İş Yapmak ve İş Yapar Gibi Görünmek



Patron kamyonetin üzerinde,  müdür direksiyon da fren yapıyor. İşçiler kamyonu ilerletmeye çalışıyor. Şefler de sözde destek oluyor.  Burada iş yapılıyor mu Hayır.  Ne yazık ki o kadar insandan sadece iki tanesi iş yapmak için çaba gösterirken diğeri işi paltalamaya ve etkisiz olmaya devam ediyor.

İşletmeler de durum tam olaral bu eleman çok verimli iş yapan yok.  Bütün gün ofiste ama iki saatlik verimli çalışmaz.  Maksat iş yapıyor görünmek.

Oysa biraz planlama ile ekip hep birlikte daha rahat iş yaparlar olanakları ve gerekli ekipmanla. Planlama yapılsaydi yada yolu bilen birine sorma durumda bu olay olmazdi. Sorun araçta işe zamanda bakım ve tedbirler alınması gereken şimdi sorunu çözmeye çalışıyorlar.

Nasıl ki yakit bittiğinde yada çalışan sistem ariza yaptığında işe yarayan kamyon kaya parçası gibi hiç bir ise yaramayan hata başa bela olursa. Nakitti biten işletmelerde de aynı duruma düşer.

Sakin plansız işe ve işin durumuna göre gerekli ekipman, bütçe ve işi bilen insanlara doğru hedef belirleyerek olası durumda yapilacsk olanları belirlemeden iş yapmaya kalmayın.  Sonra yolda kalırsınız.  Kar elde etmeyi beklerken herkes zarar görür.

Yorumlar