İşler Her Zaman Iyi Olmaz, Tedbirler Alın.



Biz insanlar istiyoruz ki herşeyimiz olsun ama yorulmadan olsun diyoruz. Adam milyon dolarlık yatırım yapmak istiyorda yatırım hakkında bir kitap bırakın kitapçık yada makale okumaya gerek görmüyor.

Kısa yazıdan anlamıyoruz, uzun yazıyı da okumuyoruz. Peki okumadan nasıl bilgi sahibi olacak, yapmadan tecrübe sahibi olmak mümkün mü?  Tecrübe okumakla olmaz.

Bildiğini uygulama sırasında yazılaamayan yada yazılsa da tam olarak anlatılması mümkün olamayan başka bir insana aktarmak mümkün değil ancak onun ise yarar olup olmadigini bilgi,  tecrübe ile tam olarak analiz ederek tam gereksinimi olani tesbit etmek ve yol göstermektir.

Okumak önemli ama neyi hangi doğru bilgi kaynağında ne öğreneceksiniz ve bunu ne kadar kendinize Uyarlamalar sonucunda bilginizi de katarak yeni fikirler oluşturmak ve uygulamaya koyarak sonuçlandirmak ve tekrarlamak, tekrarlarken daha iyisini yapmak okunmalı.

Geçenlerde facebook sosyal paylaşım sitesine bir yazı paylaşıminda bulundum " Dibi delik çuvalda buğda durmaz " Biri "Haklısın durmaz " dedi diğeri de " Kendini filozof mu zan ediyorsun.  Dibi delik çuvalda buğdayin durmayacagin biliyoruz " dedi.

Doğrusu hiç cevap vermedim ama aklıma bir insan anlamaz işe neden araştırma yapmaz yada sormaz dedim. Neyse dedim ama bu adam ' mecazi anlam ' kelimesini hiç mi duymamiş. Demek bunun gibi insanlar " üzüm üzüme baka baka kararir " Ata sözünü okuduğumda çarşıdan aldığı beyaz üzümü vede kara olmasını mi bekliyor.

Oysa orada Dibi delik çuvalda buğda durmaz derken aslında finansal anlamda sürekli gider olursa ne kadar çok gelir olursa olsun para durmaz. Bunun için cüzdanın deliğini kapatmak lazım.  Gelen para giden paradan fazla olursa o zaman birikim ve yatırım için kaynak ayırmak mümkündür.  

Hayata her zaman devlet memuru değilseniz para kaynağınız pınardan akan suya benzer.  Mevsimlere göre  akan şu azalır,  çoğalır yada hiç akmaz. İşte bunun için kazandığıniz parayi doğru yönlendirme yapmak işin az olduğu zaman yada hiç olmadığı zaman, hesaplanamayan giderler olacağı için kovaya dolu tutmak lazım.

Zengin insanlar kovayo doldur boşalt yapmazlar onlar kova dolduktan sonra taşan şu ile başka kovaları doldurarak akan fazla şu kendi ihtiyaçlarını karşılar.

Finansal anlamda kurumsal yada bireysel olarak yatırımlarinizdan gelen para ile gidersinizi karşılayacak kadar para gelirse zengin olmaya başlar.  Kazancınız miktarı kadar da tekrar yatırim yapmak mümkün olur.  Her yatırımı kova olarak düşünün.  Kovaniz bol ve sağlam olsun.

Dünya için iban,  ahiret için iman gücünüz olsun.  Bayramınız Mübarek Olsun.

Yorumlar