Satış Eğitimi Aldık Ama Satışlar Artmıyor mu?

İşletmecilik bir bütün olarak ele alınması gerekir.  Sadece  satış konu sunda eğitim alarak işletmede ciddi anlamda Satışlarda artış olup karlılığı artmasını beklemek spor yaparken sadece karin kasları için çalışma yapılması durumunda bütün kaslarının gelişmesini beklemek gibi olur.

 Üstelik satış rakamları değil karlılık önemli, sadece satış yapmış olmak için çok az karla yada zararına satış yapilmaz. Burada miktar değil karlılığa odaklanmak lazım.

Satışı etkileyen diğer faktörler elle alınarak bütün işletme,  ürünler ele alınarak hedef kitleye göre ve sektöre göre eğitimler bütün çalışanlara yapılması en doğru sonuç verir.

Bu eğitim ile daha önceki satış oranlarından % 20 daha fazla artırmak çok büyük başarıdir. Oysa satış eğitimlerde gerçek olmasi sadece filmler de mümkün olan kurgu ve afrodizyak hikayelerle sonuç alinmaz.

 Eğitim teorik ve pratik birleşimi olmalı ve sürekli olması gelisme ve piyasa şartlarına göre güncellenerek diğer departmenlarki insaara da işle ilgili eğitim almali. Çayci, Güvenlikci, şoför dahi katılmaları sağlanmali ve sonuçlar ölçülmeli.

Yorumlar