Strateji İşletmeler de Ne İşe Yarar? Strateji Nedir?

Strateji rakiplerden üstün olmak için piyasayı arastirma,  rakipleri analiz etme kendinin zayıf ve üstün yönlerini tesbit ederek.  Rakiplerin zayıf tarafından faydalanarak en az malzeme ve kisa surede hızlıca pazsr payını yada kar marjini artırmaktir.

Strateji bir çok alanda olabilir.  Maliyet azaltma stratejisi,  rakipleri devre dışı bırakmaj, iş birliği yapmak,  fiyatlandırma,  piyasaya ürün sunumu,  pazarlama ve satış,  bayilik ve franchise sayısı artırma,  insan kaynakları,  finansal strateji olaral bir çok alanda gelisme yapmak mümkün.

Piyasada var olan yada kalıcı firmaların kesinlikle stratejik hamleleri her zaman oluyor. Reklam ve halkla ilişkiler hizmetleri,  müşteri strateji hamleler bile geliştirmeleri yapılıyor.

Stratejik hamleleri işletmelerde verimlilik olarak geri yansır.  En çok strateji geliştirme yapan firmalar,  Elektronik firmalari, otomobil firmaları,  gıda,  Enerji, inşaat alanında görünür.

Yeni açılan işletmeler farklı olmak için stratejik hamle yapmalı,  var olan firmalar da yeniden stratejik Planlama yapmaksızın başarılı olup kalıcı olmaya devam edemez. .

Peki siz hangi alanda farklılaşma yaparak rakiplerden sıyrılıp karlı ve farklı olmak için planıniz var. Yoksa sizde sıradan olan işletmelerden misiniz?

Yorumlar