Başarılı İlişkiler, İletişim Kurmakla Başlar


Hep diyorum;  ne iş yaparsınız yapın işiniz insanlarla olduğu için iş hayatında ve ozel hayat da insanlara iliski kurmak ve devam ettirmek başarılı olmanın en büyük sırından biridir

Her ne ne iş yaparsaniz yapın.  Göreviniz ve yaşınız cinsiyetinizin hiç bir önemi yok.  Başarılı olmak isterseniz insanlari etkilemek ve ikna etmek zorundasınız. 

Başarılı ilişkilerin başlangıç sırrı ; güzel giyimli olmak ve  Samimi güler yüzle "Merhaba" demekle başlar.   Ondan sonrasi kişilik ve ilişki devam ettirmeye bakar.

On yargı ile insanların tipini, ırkına ve durumuna bakarak karar almak analiz etmeden anlamadan yargılama yapmak. İnsani anlamadan fikir yürütmek, sadece kendini düşünmek, kızgın olmak ve hep haklı olmak ve diğerinden üstün olduğunu kabul etmek iletişim kurmanın ve insan ilişkilerinin en Ölümcül hatalarıdir.

İnsan yumuşak konuşmalı tatlı söz söylemeli, Kırıp dökmeden incitmeden, samimî konuşmalı  gerçekçilik diyerek kaba konuşmak patavatsizliktir. Konuşurken kelimeleri kullanmayi ve ifade etmeyi bilmek lazim.

İş hayatında ne bildiğinden daha çok kimi tanidigin kariyer ve iş bağlantısi, iş bulmak da teknik bilgiden daha önemlidir.  Çağımızda hem sosyal medya hemde bire bir iletişim çağı olduğu için iletişim eğitimi almak ve uygulamak şart.

Pek yakında eğitimlerimiz başlıyor. 


Yorumlar