Plansız İşletme Yöneten ve Yatırım Yapan Başarısız Olur


Yatırım yapacak veya işletme kurmak isteyenlere her zaman beli kriterlere ve kuralara uyun diyerek uyarıyorum ve bu kriterleri ve isletme yönetim ile yatırim konularında araştırma yaparak kisilere danışmaktan çekinmeyin. 

İş hayatında olduğu gibi hayattan her anında beli kuralara uyarak yaşarız. Kurallar beli hatalar sonucanda ortaya konarak insanın veya Doğa ile makina ekipman, finansal zarar  görmesini önlemek içindir. 

İş plansız işletme kuran girişimcinin arkadaşı başarısızlık olur.  Yatırım yapacak yada işletme kuracak olanlar beli kuralara dikkat etmez işe eninde sonunda kazanç ve başarı Beklerken başarısızlik ve zarar ortaya çıkar.  O nedenle işletme kurmada ve temel kriterlere öğrenerek uygulamaya koyun.

Şimdi bazı arkadaşlar diyecek ki her yatırımcı ve isletme kuran insanlar bütün kuralara dikkat ederek mi karar veriyor.

Tabi ki hayır ama nasıl ki trafikde bütün kuralara uymadan araç kullanan varsa işletmecilik hayatında da kuralara uymayanlar var. Trafik de kuralsiz ilerleyen bir miktar yol alır ama bir kurali ihmal eden eninde sonunda kazaya karışır. İş hayatında da bir miktar kazanabilirsiniz ama kuralsiz olan mutlaka bir gün iflas eder.  Onun için işletme kurallarina aman dikkat etmek için öğrenen ve uygulamaya koyanlardan olun. 

Sadece kendisinin kuralara uyması yetmez aynı zamanda diğer dış kaynaklardan gelecek riskleri ve olasılıklari da hesaplamak lazım. İşletmelerin iflas etmesin de ve yapılan yatırmdan zarar edilmesi iş yada yatırmdan daha çok planlama hatası, bilgi ile pratik eksikliği ve insanin psikolojisinden kaynaklanıyor.

Yakın zamanda eğitimlerimiz başlıyor. 


Yorumlar