Hayatım Nasıl Değişir?













İnsan oğlu hayat yenilen yaşam çizgisinde dünden bü güne, bü günden yarına gider. Bu günün iyi olması içi dün ne hazırladıysan önünde o olur. Bu gün ne hazırlarsan yarına onu götürürsün. Anı yaşamak, geçmişi unutup atmak boş deyimlerdir kulağa hoş gelmekten başka bir işe yaramadığı gibi insanı tembelliğe yiter.

Bu gün ne yaptığını anlamak için 10 yıl önce ne yapıyordun ona bak. Hiç bir insanın kendi hayatını iki günde,ay, da yılda değiştiremez. Tabi ki bu süre ve değişim hedeflerini bağlı. aylıklı iş bulmak bile Türkiye' de ortalama 6 ay olduğunu düşünün.

Öyle 2 hafta da hayatınızı değiştirin yaklaşımı ile yazılan kitaplar ve seminer ile eğitimler yararsızdır. İnsan hayatı küçük küçük alışkanlıkların bütününden meydana gelir. Hayatını değiştirmek isteyen insan önce sevmediği alışkanlıkları tek tek terk etmeli, sonra hayatında olması gereken alışkanlıkları tek tek kazanmalı o zaman Ancak ortalama 5 yıldan sonra değişim gözlenmeye başlar ve hayatı değişir.

Değişim lafla olmaz istemekle olur. Öncelikle kendine sunu sor değişmeyi ne kadar istiyorsun hangi konularda değişmen lazım. Bunları bir kağıda yaz ve uygulamaya başla uzmanından destek al. Ama her şey senin ne kadar istediğine ve iradene bağlı. Senden başka kimse hayatını değiştirmez. Bir tek kendine güven ve öz güvenin olsun. Sonra sonuç alana kadar mücadeleye devam et. Kimsenin seni engellemesine, vaz geçirmesine izin verme.

Yeniden bir hayat inşaa etmek istiyorsan bunun bedelini de ödemeye hazır ol. Sadece bedelini ödeyen, ödülünü alır. Bu değişim kişisel, ekonomi, eğitim, işletme, kariyer olarak da olabilir. Hepsinde değişim için önce kömür olup sonra elmasa dönmem lazım. Gelelim asıl soruya ? Tüm bunları yapacak kadar azimli ve iraden var mı. Sözde hepimizin var ama gerçekte yok. İnanmadınız mı o zaman soruyorum. Sigarayı bırakmayı düşünüp de bırakamazdınız demi evet diyorsanız azminiz yok.

Bir iş yapacağım dediniz paranız, fikriniz var ama daha yapamadınız mı o zaman öz güveniniz yok. Diyet yapmak için başlayıp iki gün sonra vaz mı geçiyorsunuz. Yada bu kitapçı okumam lazım diye aldığınız 100 sayfalık kitap 100 gön oldu okunmadı mı o zaman sizde bir değişim olmaz kendinizi kandırmayın. Hayata anı yaşayın tek karınız o olur. Hele kararlarını kendisi vermeyen her zaman başka birine sorması gerektiğini düşünen yada onların dediğini yapan insanlar var ya zavallılar. Ne dersiniz. Siz kendinizi değiştirmek için yeteri kadar azminiz var mı?

Her insan ne kadar değişim yaparsa yapsın geçmişinden izler taşır. Nasıl ki beyaz kağıdın üzerine kursun kalemle yazdıktan sonra ne kadar silersen sil ile leke kalır ve silme sırasında kağıt yıpranın, İnsan hayatı da öyle iste tam olarak. Bazı insanların hayatları yıpranmaktan çok yırtılmış, cöpe atılmış kağıt gibi duygularla yaşarlar. Önce bu duygulardan kurtulmak lazım.

Yorumlar

Yorum Gönder