Başarıda Bahane Ustaları

Başarılı olmak için bütün arzuları ile amacına sıkı sıkıya sarılmayan insan amacına ulaşacağını kendisi de inanmaz ve başarısızlığı giden yolda bahaneler bulma konusunda usta olur.  Bahneleri öyle bir anlatır ki dinleyenler onu tecrübe sahibi sanır ama o hayatta iki taşı yan yana koyacağına inanmayan kendinin ezikliligi ile yatamayan  biridir. 

Kimsenin de başarılı olmasın istemez.  Çevresinde hep başarısız insanları toplayarak ülke,  iş,  ekonomi , Yönetim ve insanlar üzerinde sığ bilgiler ile millete akıl vererek insanların umutlarıni sömürerek korku salar etrafına. Eleştirirken hakaret eden.  Toplum içinde içinde insanlarla alay eden,  insanı küçümsemek, azarlamak, iyilik altına kötülük yapmak. 

Yaptığıni sürekli anlatmak, abartmak, kendi fikirlerini dahice kabul ederek. Aptaliklarini marifet olarak yansıtan. Başkasının anlattıklarını kendisi yaşamış gibi anlatarak her konuda fikir ileri sürerek bilgisiz olduğunu gizleme eğilimi fazladır. 

Kimde başarı potansiyeli varsa yada onun fikirlerini kabul etmezse onun için dedi kodu ile kötülemek ve kıskançlık yüzünden kavgalar dahi yapar.  Sözde insanlara değer veren, garibanlik, işçi hakları,  emekci , paylaşım sözleri dilinden düşmez iş uygulamaya gelince hep başkalarından bekler.  Dürüstlükten dem vurur.  Kendisine gelince dürüstlükten eser yok.  olumsuz ve karamsarlar iç dünyalarinda. Dış dünyalari işe son derece renkli ve neşeli görünür. 

Kendini farkli lanse etmeye çalışır.  Tasrali olmaktan utanir, bir kaç felsefi söz ve bir kaç yazar adını söylerek entel takılmaya, giyimi ile adam olmaya,  parası ile lüks içinde yaşama çalışarak eşya ile mutlu olunacagini düşünür.  Oysa Insani insan yapan dışsal değil içsel niteliklerdir.

Bir insanda ne eksikse ona sahip olan insana itibar eder. Bir insani eşyalar yada giyimi başarılı yapmaz. Her işte her şey insanin başlangıç noktası olan insanin kendine olan güveni ve hayat felsefesidir. Kendine güvenmeyen insan bir lamba bile değiştiremez. Hep laf söyler işe gelince bahane ile kıvırarak ortadan yok olur.  Bu insanlardan uzak durmak fikir ve ruhu sağlığı için en iyisi. 


Yorumlar